Haberler

Maltepe'de 'Mahir Hüseyin Ulaş Parkı' Açıldı

Maltepe Belediyesi tarafından yaptırılan Mahir Çayan, Hüseyin Cevahir ve Ulaş Bardakçı'nın isimlerinin verildiği 'Mahir Hüseyin Ulaş Parkı' nın açılışı yapıldı.

Maltepe Belediyesi tarafından yaptırılan Mahir Çayan, Hüseyin Cevahir ve Ulaş Bardakçı'nın isimlerinin verildiği 'Mahir Hüseyin Ulaş Parkı' nın açılışı yapıldı. Açılışta konuşan 68'liler Birliği Vakfı Başkanı Sönmez Targan, "68 Devrimci gençliğinin emperyalizm ve faşizme karşı tam bağımsız ve demokratik bir Türkiye için mücade etti" dedi.

Maltepe Gülensu Mahallesi Emek Caddesi'ndeki 'Mahir Hüseyin Ulaş Parkının' açılışı Mahir Çayan ve arkadaşlarının öldürüldüğü Kızıldere olaylarının 41. yıldönümünde yapıldı. Maltepe Belediye Başkanı Mustafa Zengin'in katılamadığı programa 68'liler Birliği Vakfı Başkanı Sönmez Targan, Maltepe Belediyesi yetkilileri, Emek Mahallesi sakinleri ve vatandaşlar katıldı. Parkın açılış kurdelesini kestikten sonra bir konuşma yapan Sönmez Targan, Kızıldere olaylarının 41. yıldönümü nedeniyle hayatını kaybedenleri sevgiyle ve özlemle andıklarını belirterek, "Kızıldere'de ölenler boş yere ölmediler. Ülkelerinin bağımsızlığı, halklarının mutluluğu, emeğin kurtuluşu için savaştılar. Onları onurla anmak herkesin tarihsel ve toplumsal görevidir" diye konuştu. Targan konuşmasının ardından Maltepe Belediye Başkanı Mustafa Zengin'in gönderdiği yazılı mesajı da okudu. Parkta, Mahir Çayan, Hüseyin Cevahir ve Ulaş Bardakçı'nın resimlerinin olduğu anıt duvar önünde bazı vatandaşlar fotoğraf çektirirken, mahalle sakinleri de çocuklarıyla birlikte park içinde oyun oynadılar.

(BB) - İstanbul / Maltepe

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Maltepe Belediyesi Hüseyin Cevahir Sönmez Targan Mahir Çayan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title