Haberler

Maliye Bakanı "Vergi Mahremiyetini" Gerekçe Gösterdi

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Sabah-ATV satışına ilişkin soru önergesine verdiği yanıtta, Vergi Usul Kanununun "vergi mahremiyeti" başlıklı maddesini gerekçe göstererek, bilgi verilmesinin yasal olarak mümkün bulunmadığını söyledi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Sabah-ATV satışına ilişkin soru önergesine verdiği yanıtta, Vergi Usul Kanununun "vergi mahremiyeti" başlıklı maddesini gerekçe göstererek, bilgi verilmesinin yasal olarak mümkün bulunmadığını söyledi.

CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz, soru önergesinde Sabah-ATV satışına değinerek, "Bizzat hükümetin başındaki Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Ulaştırma eski Bakanı Binali Yıldırım'ın eşgüdümünde oluşturulan havuzda, içinde millete ağır küfür etmekten kaçınmayacak işadamının da olduğu, işadamlarından ihale karşılığı para toplanmış ve toplanan 630 milyon dolar ile hükümetinizi kayıtsız şartsız savunan Sabah-ATV basın yayın organları satın alınmıştır. Bahsi geçen paraların yasal olup olmadığı konusunda herhangi bir araştırma yapılmış mıdır?" diye sordu.

-"BİLGİ VERİLMESİ YASAL OLARAK MÜMKÜN BULUNMAMAKTA"-

Soru önergesini yanıtlayan Maliye Bakanı, Vergi Usul Kanununun "vergi mahremiyeti" başlıklı 5. Maddesinde, vergi muameleleri ve incelemeleri ile uğraşan memurların, vergi mahkemeleri, bölge idare mahkemeleri ve Danıştay'da görevli olanların, vergi kanunlarına göre kurulan komisyonlara iştirak edenler ve vergi işlerinde kullanılan bilirkişilerin görevleri dolayısıyla, mükellefin ve mükellefle ilgili kimselerin şahıslarına, muamele ve hesap durumlarına, işlerine işletmelerine, servetlerine veya mesleklerine müteallik olmak üzere öğrendikleri sırları veya gizli kalması lazım gelen diğer hususları ifşa edemeyeceklerinin hüküm altına alındığına dikkat çekti. Maliye Bakanı, bu nedenle "vergi mahremiyeti" başlıklı madde hükmü çerçevesinde belirtilen hususlarla ilgili olarak bilgi verilmesinin yasal olarak mümkün bulunmadığını bildirdi.

Maliye Bakanı, Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Hakkında Kanunun "sırrın ifşaı" başlıklı 22. Maddesi gereğince Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığınca anılan kanun kapsamında yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verilmesinin de yasal olarak mümkün bulunmadığına işaret etti.

Kaynak: ANKA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Binali Yıldırım Mehmet Şimşek Ali Özgündüz Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title