Haberler

Maliye Bakanı Şimşek, Mardin Kalesi'ni Gezdi

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, incelemelerde bulunmak üzere geldiği Mardin'de tarihi Mardin Kalesi'ni gezerek, Vali Mustafa Taşkesen'den bilgi aldı.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, incelemelerde bulunmak üzere geldiği Mardin'de tarihi Mardin Kalesi'ni gezerek, Vali Mustafa Taşkesen'den bilgi aldı.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Vali Mustafa Taşkesen ile birlikte turizme açılması için proje çalışmaları devam eden Mardin Kalesi'ni gezdi. Gazetecilerin girmesinin yasak olduğu Mardin Kalesi'ni gezen Bakan Şimşek, Vali Taşkesen ve buradaki görevlilerden proje çalışmaları hakkında bilgi aldı. Mardin kenti ve burada oturanlar için tehlike oluşturan taşlardan kurtarılması için proje çalışmalarının devam ettiğini belirten Bakan Şimşek, "Mardin Kalesi'nin turizme açılması ile dünyada eşi rastlanmayan tarihi bir cennet, dünya turizmine ışık tutacak. Dünyaya böyle bir hizmeti sunması bakımından, kaledeki onarımın biran önce bitirilerek, kalenin turizme açılması gerekir" dedi. Maliye Bakanı Şimşek, daha sonra THY tarifeli uçağıyla Ankara'ya gitti.

'Kartal Yuvası' olarak da adlandırılan ve M.S. 330 yılında yapıldığı belirtilen Mardin Kalesi'nde; Subari, Babil, Mittaniler, Asur, Pers, Roma, Bizans, Emevi, Abbasi, Hamdaniler, Selçuklular, Artuklu, Karakoyunlu, Akkoyunlu, Safaviler ile son olarak Osmanlı İmparatorluğu hüküm sürdü. - Mardin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Taşkesen Mehmet Şimşek Mardin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title