Haberler

Malazgirt Zaferi

Güncelleme:

Erbaa Belediye Başkanı Sayın Ahmet Yenihan Malazgirt Zaferi'nin 942. Yıl dönemi münasebeti ile bir mesaj yayımladı.

Başkan Yenihan Mesajında;"942 yıl önce Malazgirt'te ki zaferin ardından Anadolu'nun kapısı Müslüman Türk Milletine açılmış ve Anadolu Türk yurdu olmuştur.Türk milleti mazisi şan ve şerefle dolu yüce bir milletir. Milletimiz tarih boyunca pek çok kahramanlıklar göstermiş, büyük zaferler kazanmıştır.

Bu zaferler sadece Türk milletinin tarihini değil aynı zamanda dünya tarihini de etkilemiş, önemli gelişmelere yol açmıştır. Bizans ordusunu mağlup ederek Anadolu'yu Türk yurdu yapan Alparslan'ın ve Malazgirt Zaferi'nin müstesna bir yeri vardır. Bu zafer, hem Türk ülkelerini düşman tehlikesinden kurtarmış, hem de Anadolu topraklarının ebediyen Türk ve İslam ülkesi olmasını sağlanmıştır.

Malazgirt Zaferi,Türk Milleti'nin yeniden diriliş ve yeni başlangıçlar yapmasının ilk adımını oluşturmuştur.

Malazgirt zaferinin ardından Anadolu, bin yıla yakın süredir Türk Milleti'nin iman kalesi, diriliş destanı haline gelmiş, Türklüğün, gücün, kardeşliğin ve inancın merkezi olmuştur. Bizlere düşen görev, al bayrağımızın dalgalandığı vatanımızı ve atalarımızdan bize emanet kalan kutsal miraslarımızı, gelecek kuşaklara şan ve şerefle aktarmaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle başta büyük komutan Alparslan olmak üzere,Anadolu'yu bize yurt yapan ecdadımızı saygı ve rahmetle anıyor,Milletimizin Malazgirt Zaferi'ni en içten dileklerimle kutluyorum" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ahmet Yenihan Malazgirt Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title