Haberler

Malatya Belediyesi'nden Muharrem İftarı

Güncelleme:

Bakan Şimşek: ''Allah birlik ve beraberliğimizi daim kılsın.''

Malatya Belediyesi, Muharrem ayı dolayısıyla Cem Vakfı, Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi ve Zeynel Abidin Türbesi Vakfı ile birlikte iftar yemeği verdi.

Malatya Kaburga Sofrası'nda düzenlenen iftar yemeğine Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yanısıra, Vali Vasip Şahin, AK Parti Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık, Ömer Faruk Öz, Mustafa Şahin, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya Cem Vakfı Başkanı Eşref Doğan, Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Başkanı Hasan Meşeli, Zeynel Abidin Türbesi Kültür Vakfı Başkanı Erdoğan Ünverdi, daire müdürleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şimşek: Hz. Hüseyin'in onurlu duruşunu kendimize rehber ediniyoruz.

İftar yemeği sonrası bir konuşma yapan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, tutulan oruçların kabul olması temennisinde bulunarak, "Allah birlik ve beraberliğimizi daim kılsın. Muharrem Ayı, bizim tarihimiz ve dinimiz için önemli bir ay. Muharrem ayının onuncu gününde hepimizin ibret alması gerekiyor. Bu gün, Peygamber Efendimizin torunu Hz. Hüseyin'in ve Ehli Beyt mensubu birçok kardeşimizin acımasız bir şekilde katledildiği bir gün. Biz o olay karşısında Hz. Hüseyin'in onurlu duruşunu kendimize rehber ediniyoruz. Ama daha önemlisi geçmişteki acılardan hepimizin ders çıkarması gerekiyor. Bu dönemde de kardeşliğimizi, beraberliğimizi, birliğimizi en güçlü bir şekilde korumamız gerekiyor " dedi.

Çakır: Bu acıyı ilk günkü gibi yüreğimizde hissediyoruz.

Daha sonra konuşan Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, Muharrem Ayı'nın önemine değinerek, "Peygamberimizin biricik torunları, ümmetin ciğer paresi Hz, Hüseyin ve Hasan'ın ve 72 arkadaşının şehit edilmesi olayının yaşanması ve bu acıyı yine Müslümanlar olarak ilk günkü gibi yüreğimizde hissetmemiz, bugünü farklı kılıyor" diye konuştu.

Cem Vakfı Başkanı Eşref Doğan'dan, Başkan Çakır'a teşekkür.

Malatya Cem Vakfı Başkanı Eşref Doğan ise yaptığı konuşmada, "Bu ay dökülen gözyaşlarının Allah nezdinde, Peygamberimizin Ehli Beytinde kabul görmesini diliyorum. Açılan kapıların kapanmamasını diliyorum. Neticede Türkiye hepimizindir. Alevisiyle-Sünnisiyle, Türküyle-Kürdüyle, Çerkeziyle-Lazıyla hepimiz aynı gemideyiz. Temennimiz bu geminin yara almadan arzu edilen hedeflere yelken açmasıdır. Bu duygularla bizi onurlandıran Belediye Başkanımız Ahmet Çakır başta olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum. " ifadelerini kullandı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Malatya Belediyesi Mehmet Şimşek Ahmet Çakır Güncel Haberler

title