Haberler

Makedonya Cumhurbaşkanı'nda Yatırım Çağrısı

Güncelleme:

Ivanov, "Günlük yaşamda 3000 Türkçe kelime kullanıyoruz. Karşılıklı yatırım yaparak, ilişkilerimizi güçlendirmeliyiz" dedi.

100 yıl önce büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ü Türkiye'ye göndererek, dünya tarihi için önemli adım attıklarını belirten Makedonya Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ivanov, "Günlük yaşamda 3000 Türkçe kelime kullanıyoruz. Karşılıklı yatırım yaparak, ilişkilerimizi güçlendirmeliyiz" dedi.

Düzenlediği organizasyonlar ile Türkiye'nin dünya ülkeleri ile ticaretine büyük katkılar sağlayan Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON), genel merkezde Makedonya Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Gjorge Ivanov'u genel merkezde ağırladı. 100 yıl önce büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ü Türkiye'ye göndererek, dünya tarihi için oldukça önemli bir iş yaptıklarını ifade eden Makedonya Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Gjorge Ivanov, "Ülkemizde günlük yaşamda 3000 civarı Türkçe kelime kullanıyoruz. Kahvemizin adı bile Türk kahvesi. Bugün ülkemize yatırım yapma hazırlığında olan Türk işadamlarının haberlerini almış bulunuyoruz. Makedonya'ya gelin ve yatırım yapın. Biz de gelelim. Bu ilişkileri güçlendirmemiz lazım" dedi.

Onuruna verilen TUSKON Öğlen Yemeği Organizasyonu'nda konuşan Makedonya Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Gjorge Ivanov, Makedonya'da yatırım yapan Türk işadamlarına teşekkür ederek, "Yatırım yapmaya hazırlanan iş adamlarını da şimdiden kutluyorum" dedi. Makedonya'nın bağımsızlığını kazandığı 21 yıl içerisinde Türkiye Cumhurbaşkanları, Başbakanları ve iş adamları tarafından daima destek gördüklerini söyleyen Gjorge Ivanov, "Geçmişimizi incelediğimizde ortak unsurlara rastlamak mümkün. 100 yıl önce büyük liderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü Türkiye'ye göndererek dünya tarihi için önemli bir adım attık. Şimdi de o zaman yaptığımız bu güzel olayın meyvelerini görüyoruz" dedi.

100 yıllar önce açık alanda sınırsız olan Türkiye ile ilişkilerin günümüzde tekrar yenilenmesi gerektiğini vurgulayan Gjorge Ivanov, "Makedonya'ya geldiğinizde Atalarınızın bırakmış olduğu izleri görebilirsiniz. Bizler de Türkiye'ye her geldiğimizde kendimizi evimizdeymiş gibi hissediyoruz" dedi. Günlük yaşamlarında 3.000 civarı Türkçe kelime kullandıklarına dikkat çeken Gjorge Ivanov, "Tüm balkanlarda içilen kahveye Türk kahvesi diyoruz. Yakın zamanda ülkemizde yatırım yapacak olan iş adamlarının haberlerini alıyoruz. Buradan çağrı yapıyorum. Makedonya'ya gelin ve yatırım yapın… Biz de gelelim ve Türkiye'ye yatırım yapalım. Bu ilişkileri güçlendirmemiz lazım" dedi.

"Makedonya'nın gelişimini yakından izliyoruz"

Toplantıda konuşan TUSKON Başkanı Rızanur Meral ise, Makedonya'nın gelişmesini yakından izlediklerini belirterek, "Buna biz de Türk iş dünyası olarak katkıda bulanabilmeyi bir vazife ediniyoruz" dedi. TUSKON'un çatısı altındaki 173 iş adamı derneği ve 43 bin üye iş adamını özelikle Makendonya'ya daha fazla ticaret ve bu ülkede yatrım yapma noktasında teşvik ettiklerini belirten Rızanur Meral, "Avrupa'ya olan yakınlığı, yetişmiş iş gücü ve Türk insanına verilen değer ve destek Makedonya'yı gerçekten yatırım için çok önemli bir ülke haline getiriyor. Biz bu yıl Makedonya ile ilgili farkındalığı artırmak için Türkiye'nin birçok ilinde tanıtımlar yapmaya hazırız. Bu konuda her zaman talepleri değerlendirebiliriz" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Rızanur Meral Makedonya Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 MAYIS KAPALI YOLLAR VE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR | #9940 1 Mayıs'ta kapalı olan yollar hangisi? İstanbul alternatif güzergahlar neler? SON DAKİKA: 1 MAYIS'TA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?#128653 1 Mayıs'ta otobüs, metro, metrobüs, marmaray bedava mı? #128669 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda okullar tatil mi? #128226 1 Mayıs Çarşamba okullar kapalı mı? BAHAR son bölümde ne oldu? Bahar 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? BAHAR yeni bölüm fragmanı izle! İSTANBUL GENELİ: 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? #128669 İstanbul'da 1 Mayıs'ta alternatif yollar hangileri? #128651 1 Mayıs İstanbul'da kapalı olan yollar ve alternatif güzergahlar hangisi? #9940 1 Mayıs'ta hangi yollar açık? 1 Mayıs'ta vapur seferleri olacak mı? 1 Mayıs vapur seferleri iptal edildi mi? Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title