Haberler

Mahmut Ustaosmanoğlu'nun Cübbeli Ahmet Hoca'ya vasiyeti: Benim yakınımda kendine bir mezar al

Güncelleme:

İsmailağa cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu tedavi gördüğü hastanede vefat etti. Ustaosmanoğlu'nun ölümü Cübbeli Ahmet Hoca'nın yıllar önce bir televizyon kanalına verdiği röportajı akıllara getirdi. Cübbeli o röportajda Ustaosmanoğlu'nun kendisinden bir istekte bulunarak "Benim yakınımda kendine bir mezar al, bana tefsir okursun" dediğini aktarmıştı.

İsmailağa Cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu, bir süredir böbrek rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede 93 yaşında vefat etti. İsmailağa Camii İlim ve Hizmet Vakfının sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Sevgili şeyhimiz Mahmut Efendi Hazretlerimiz Hakk'a yürümüş ahirete irtihal etmiştir. Cümle ümmet-i Muhammed'in başı sağ olsun" ifadeleri yer aldı. Ustaosmanoğlu'nun cenazesi yarın öğlen namazı sonrasında Fatih Camii'nden kaldırılacak.

BİRÇOK İSİM BAŞSAĞLIĞI MESAJI PAYLAŞTI

Vefat haberi sonrası başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere birçok siyasi ve ünlü isim başsağlığı mesajı paylaştı. Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü de Ustaosmanoğlu için bir taziye mesajı yayımladı. Ünlü, açıklamasında "Kutbü'l-ektâb, Ğavsü'l-evtâd ve Hicrî 15. Asrın Müceddidi Mahmud Efendi Hazretlerimiz Rahmet-i Rahmân'a vâsıl olmuştur. Allâh-u Teâlâ, kendisine fevka't-tecellîler ihsân eylesin ve azîz rûhunu Silsile-i Aliyye-i Nakşibediyye-i Müceddidiyye-i Hâlidiyye ricâlinin ervâh-ı tayyibelerine ilhâk eylesin. Âmîn!" ifadelerini kullandı.

Mahmut Ustaosmanoğlu'nun Cübbeli Ahmet Hoca'ya vasiyeti: Benim yakınımda kendine bir mezar al

"BENİM YAKINIMDAN BİR MEZAR AL"

Öte yandan Mahmut Ustaosmanoğlu'nun ölümü sonrası Cübbeli Ahmet Hoca'nın yıllar önce HaberTürk'e verdiği röportajda söyledikleri yeniden gündem oldu. Cübbeli, o röportajda Ustaosmanoğlu'nun kendisinden bir istekte bulunarak "Hocamın yanında hizmet bana da nasip oldu. 30 sene kadar önce bir gün kendisine tefsir okuduğum anda buyurdu ki 'Benim yakınımda kendine bir mezar al. Bana orada tefsir okursun.' Tabii evliyaların sözleri boşuna olmaz. Ben bir müjde anladım buradan. İnşallah imanla ölmem nasip olacak ki bir evliya bana kabirde birliktelik vaadediyor. Benim için en büyük müjdedir." demişti.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Güncel

Mahmut Ustaosmanoğlu Cübbeli Ahmet Hoca Haberler

500

Yorumlar (32)

Orhan Albaş:

"Türkiye cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, mensuplar memleketi olamaz. en doğru, en hakiki tarikat,medeniyet tarikatıdır.."ama görüyoruz ki artık memleket şeyhler dervişler ve müritler memleketi haline gelmiştir. televizyonlarda şeyhler ve imamlar nasıl yaşayacağımıza karar vermektedirler.

284
625
yanıtYanıtla
emre karakuş:

kabre girdiğinde sana hangi medeniyettendin diye sorarlar sende uzun uzun anlatırsın medeniyetini

yanıt246
yanıt107
Onemli Degil:

Sen zaten nasil istedigin gibi yasiyorsan, o da inandigi gibi yasadi Rahmetli..Allah Rahmet Eylesin

yanıt69
yanıt22
Abdullah:

Evet değildir.Osmanlı şeyhler ve dervişler ülkesidir.Bu ülke er yada geç ecdadına islama dönecek.Kafirler istemesede ALLAH nurunu tamamlayacaktır.

yanıt14
yanıt6
Cemre Şentürk:

Toplumumuzun geçmişten ders almayıp hala şeyhlere kendini alim ilan edenlere hemen bağlanmaları öyle üzücü ki. 1900lü yıllarda İngiliz ajanlarının yaptıklarını da mı hiç okumuyorsunuz?

261
492
yanıtYanıtla
Hakan Aksa:

normalde yorum atan bir isim değilsin. hatta başka haberlerde de bugün yoksun. sadece hoca ile ilgili haberlerde varsın. unutamadığın bir şey mi yaşadın bize anlatabilirsin

yanıt245
yanıt135
oğuz şengül:

şeyhler kendini alim ilan etmesine gerek yok zaten alimler yıllarca okuyup ögreniyorlar senin aksine 1900 ne ya 1900 ne asırlardır var ve var olacak senin dedigin senin zihniyetine sahip kişilerin hortlattırdıgı sahte şeyhlerdir he milletde zeka yok bi sensin akıllı üzücüymüş :)

yanıt0
yanıt4
Ferhat Dire:

Cübbelinin söylediği her 100 şeyden 99'u şüpheli

115
117
yanıtYanıtla
emre karakuş:

mesela?

yanıt35
yanıt31
Osman Öner:

Toprağın altından gelmişsin gibi

yanıt16
yanıt22
Tüm 32 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title