Haberler

Mahallelinin Baz İstasyonu Tepkisi

Muğla'nın Datça İlçesi'nde bir kişiye ait araziye kurulan tekerlekli baz istasyonu, bazı mahalle sakinlerinin tepkisi çekti.

Muğla'nın Datça İlçesi'nde bir kişiye ait araziye kurulan tekerlekli baz istasyonu, bazı mahalle sakinlerinin tepkisi çekti. Vatandaşlar, baz istasyonunun kaldırılmasını istedi.

İskele Mahallesi'ndeki Petya Sitesi ve Özberil siteleri yakınındaki bir arsaya kurulan tekerlekli baz istasyonu, bazı mahalle sakinlerinin tepkisini topladı. Tüketici Hakları Derneği ile Çevre Mühendisleri Odası'nın açtığı dava sonrasında, Danıştay 13'üncü Dairesi'nin, yaşam alanları ile okul ve çocuk parkı yakınlarına baz istasyonlarının kurulayacağına yönelik verdiği 22 Mayıs 2015 tarihli kararı hatırlatan vatandaşlar, kaldırılmasını istedi. Üzerinde 'Yerleşim Yerinde Baz İstasyonuna Hayır', 'Baz İstasyonu Kanser Yapıyor', 'Danıştay kararı Baz İstasyonuna Karşı' ve 'Muğla Büyükşehir belediyesi, Danıştay Kararını Uygula' yazılı pankartlar taşıyan vatandaşlar, basın açıklaması yaptı. Mahalle sakinlerinden 63 yaşındaki Ahmet Kumsar şöyle dedi:

"Baz istasyonları ile ilgili Danıştay'ın 'insan sağlığına zararlı' olduğuna ilişkin kararı var. Minimum 200 metre alanda böyle bir tesisin kurulması, kesinlikle insan sağlığına zararlıdır. Tepeler bomboş, neden oraya konulmuyor? Yerel idarenin bize söylediği, baz istasyonu tepeden inme bir şekilde, yukarıdan emrivaki bir şekilde yapılarak buraya konulmuş."

Baz istasyonunun kurulduğu arsanın bir doktora ait olmasının kendilerini daha çok üzdüğünü söyleyen öğretmen 43 yaşındaki Meryem Çiftçi de, "Arsa sahibine ulaştık. Bizimle görüşmek istemedi. Kendisi sağlık görevlisi bir doktor. Biraz mantıklı düşünmeye çağırıyoruz. İnsanlığa davet ediyoruz. Aldığı eğitim gereği, insan sağlığını düşünerek, baz istasyonu anlaşmasını iptal etmesini istiyoruz" diye konuştu.

- Datçamuğla

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tüketici Hakları Derneği Danıştay Datça Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title