Haberler

Mahalle Sakinlerinden 'İmar Planı' Tepkisi

Sivas'ta Alibaba Mahallesi'nde yaşayan bir grup vatandaş, belediyenin yeni çizdiği imar planına göre evlerinin bulunduğu yerin yeşil alan yapılacağını ve evlerinin yıkılacağını belirterek duruma tepki gösterdi.

Sivas'ta Alibaba Mahallesi'nde yaşayan bir grup vatandaş, belediyenin yeni çizdiği imar planına göre evlerinin bulunduğu yerin yeşil alan yapılacağını ve evlerinin yıkılacağını belirterek duruma tepki gösterdi.

Sivas Belediyesi yeni çizdiği imar planını belediye binasını içerisine asarak vatandaşları bilgilendirdi. Plana göre, Alibaba Mahallesi'ndeki 25, 26 ve 27'inci sokaklar yeşil alan olarak gösterildi. Bölgede yaşayanlara ise sokak üzerindeki evlerin yıkılacağı belirtildi. 3 sokak üzerinde evleri olan yaklaşık 35 aile mağdur olacaklarını belirterek mahallede eylem yaptı. Yaklaşık 50 mahalle sakini, "Evimizi yıktırmak istemiyoruz" şeklinde sloganlar atarak mahallede yürüyüş yaptı. Ellerinde, "Evimizi yıkarsan biz ne yaparız", "Burada doğduk büyük burada öleceğiz" yazılı dövizler taşıyan mahalle sakinleri Sivas Belediyesi'ne tepki gösterdi. Eylemde yer alan küçük bir çocuğun taşıdığı, "Şu Anda babalarımız inşaatta çalışıyor, bunun için mi çalıştılar" yazılı döviz dikkat çekti. Mahalle sakinlerinden Yunus Alan, "2010'da 3 katlı bir apartman yaptım. O zaman belediye bana ruhsatını vermişti. Şimdi park olacağı için bu yerimizin yıkılmasını istiyorlar. Bize neden önceden bu durumu bildirmediler." diye konuştu. Reyhan Vişne ise, "Biz şu an oturduğumuz evi zorluklarla yaptık. Belediye evlerimizi aldığında bizler mağdur olacağız. Evlerimizin değerlerini vermeyecekler bize. Bizlere yeşil alan olarak gösteriyor buraları. Emlak vergisini, su vergisini alıyorlar sonra bizi niye zora sokuyorlar." diye konuştu.

"MAĞDURİYETLERİ GİDERİLECEK"

Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Hayri Köse ise şu anda plan kesinleşmeden ev yıkımının söz konusu olmadığını belirterek, "Eğer o bölgede yaşayan vatandaşlarımız belediyemize müracaat ederlerse, komisyonumuz bu düşünceleri değerlendirir. Şunu bilmelerini isterim ki, imar planı yapmaktaki amacımız herhangi bir vatandaşı mağdur etmekten ziyade daha yaşanabilir bir şehir ortaya çıkarmaktır. Bir bölgede yeşil alan olması o bölgede yaşayanların mağdur olacağı anlamına gelmez. Eğer planımız bu şekilde yasalaşırsa, yeşil alanda kalan vatandaşlarımızın hakları en yakınındaki imar alanına aktarılarak mülkiyetteki mağduriyetleri giderilecektir." diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sivas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title