Haberler

Mahalle İftarları'nda Konya'yı Buluşturuyoruz

Güncelleme:

Konya Büyükşehir Belediyesi her akşam farklı mahallelerde gerçekleştirdiği iftar buluşmaları ile her kesimden insanı aynı sofrada bir araya getiriyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Ramazan coşkusunun tüm mahallelerde yaşanmasını sağlayan iftar buluşmalarını Sarıyakup, Kerimdede, Akçeşme, Kumköprü, Karakulak, Hamzaoğlu, Ferhuniye, Tarla, Medrese, Feritpaşa ve Kuzgunkavak Mahallelerinin katıldığı iftar programlarında sürdürdü.

MAZLUM MİLLETLERİ UNUTMAYALIM

Her akşam 3 ayrı Mahalle İftarı'nda Konyalılarla buluşan Büyükşehir Belediye Başkanı Konya'da Ramazan ayının Konya'da huzur içinde geçtiğini, ancak İslam dünyasında yaşanan sıkıntıları da yakından takip ettiklerini söyledi. Myanmar'da, Irak'ta, Suriye'de Mısır'da gözyaşlarının sel olup aktığını anımsatan Başkan Akyürek, mazlum milletlerin dualardan eksik edilmemesini istedi.

İftar programlarına katılan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, iftarlara toplumun her kesiminden insanların katıldığını vurgulayarak, böylece Ramazan ayının bereketinin yaşandığını söyledi. Belediyeciliğin sadece fiziki çalışmalardan ibaret olmadığını kaydeden Hançerli, insanlar arasında komşuluk ilişkilerinin geliştirilmesinin ve geleneklerin yaşatılmasının da büyük önem taşıdığını dile getidi.

İFTARLARDA HER KESİMDEN İNSAN BULUŞUYOR

AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı, Ramazan ayının birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhu içinde devamını dileyerek, kendilerini mahalle sakinleriyle buluşturan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'e teşekkür etti.

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı da, Mahalle İftarları'ndaki kaynaşmaya dikkat çekerek, Türkiye'nin huzurunu bozmak isteyenlerin Konya'daki iftar sofralarında milletin ne düşündüğünü görmeleri gerektiğini söyledi.

Mahallelerde yapılan iftar buluşmalarında her kesimden insanın buluştuğuna dikkat çeken Kabakçı, "Millet her etnik yapıdan, her inançtan insanlar olarak biz kardeşiz diyor. Bizim birbirimizle problemimiz yok diyor. Esas bu milletle problemi olanların problemi var. Bunu görmek isteyenler bu meydana gelsinler, fakiriyle, zenginiyle, genciyle, yaşlısıyla bir millet nasıl tek yumruk olur görsünler" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mehmet Hançerli Tahir Akyürek Konya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title