Haberler

Mahalle İftarları Bütünleşmenin Sembolü

Güncelleme:

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Akyürek, mahalle iftarları birlik ve beraberliğin, zengin - fakir, genç - yaşlı, ayırmadan bütünleşmenin sembolü olduğunu ifade etti.

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin doğrudan demokrasi modeli olarak Türkiye'ye sunduğu Mahalle buluşmaları kapsamında gerçekleşen "Mahalle İftarları" ve "Mahalle Meclisi" toplantıları binlerce Konyalının katılımıyla devam ediyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, programlar kapsamında Şems, Akif Paşa ve Kalenderhane Mahallelerinin sakinleriyle 2 ayrı iftar programında bir araya geldi.

BAŞKAN AKYÜREK ŞEHİTLER İÇİN BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

İlk olarak Şems Mahallesi sakinlerinin katıldığı iftara geçen Başkan Akyürek, Konya'da birlikte iftar yaparken evlerine ateş düşmüş aileler olduğunu söyledi. Hakkari'de bölücü terör nedeniyle şehit olan asker ve koruculara Allah'tan rahmet dileyen Başkan Akyürek, ailelerine ve Türk milletine de başsağlığı diledi. Şehitlerin asla ölmediğini kaydeden Başkan Akyürek, Türkiye'nin asla bölünmeyeceğini ifade etti.

Başkan Akyürek, Şems Mahallesi'ndeki iftarın ardından aynı anda Akif Paşa ve Kalenderhane Mahallelerinin sakinleriyle yapılan iftar programına katıldı.

MAHALLE İFTARLARI BÜTÜNLEŞMENİN SEMBOLÜ

Yoğun katılımla gerçekleşen iftarda konuşan Başkan Akyürek, Mahalle İftarları'nın Konya'daki kardeşliğin, birlik ve beraberliğin; zengin-fakir, genç-yaşlı, kadın-erkek ayırmadan bütünleşmenin sembolü olduğunu ifade etti.

Mahallelerin tüm problemlerini bildiklerini ve muhtarlarla birlikte değerlendirdiklerini kaydeden Başkan Akyürek, Mahalle İftarı'nda da Mahalle Meclisi toplantılarını sürdürdüklerini, Halkla İlişkiler görevlilerinin program sonuna kadar vatandaşların taleplerini alarak takibini yaptığını ifade etti.

Her iki iftar programında vatandaşlarla sohbet eden Başkan Akyürek'e özellikle çocuklar yoğun ilgi gösterdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Tahir Akyürek Akif Paşa Türkiye Konya Güncel Haberler

title