Haberler

Mağazaları Soyan Hırsız Dericileri Bezdirdi

Güncelleme:

Deri ticaretinin merkezi Zeytinburnu'nda son bir ay içinde aynı sokakta bulunan 10 mağaza soyuldu.

2 güvenlik kamerasına yakalanan hırsızın görüntülerde, kendi iş yerinden mal taşır gibi deri mont ve hammadde yüklü kolileri çıkarıp kamyonete yükleyerek götürdüğü görülüyor. Esnaflar diğer 8 iş yerinin de aynı hırsız tarafından soyulduğunu öne sürerek, hırsızın bir an önce yakalanmasını istedi.

Nuripaşa Mahallesi'nde son günlerde artan iş yeri hırsızlıkları esnafı isyan ettirdi. Hırsızlık yapılan yerlerin tamamının İsa Yusuf Alptekin Sokak üzerindeki birbirine komşu deri dükkanları olması dikkat çekti. 2 iş yerinin güvenlik kamerası, hırsızlığı saniye saniye kaydetti. Görüntülerde hırsızın sabah erken saatlerde kamyonetiyle dükkan önüne çektiği görülüyor. Sokaktan geçen araç ve yayalara aldırmayan hırsız önce demir kesme makasıyla kepenkleri kırıyor sonra da mağazaya girip sanki kendi dükkanından mal çıkarır gibi deri mont ve hammadde yüklü kolileri aracına taşıyor. Hırsızın bazı malları araca sokmakta da zorlandığı görülüyor. Zanlı yükleme işleminin ardından aracıyla hızlıca olay yerinden ayrılıyor.

Hırsızlık olaylarından dertli olduklarını dile getiren esnaf, hırsızın yakalanamamasından şikayetçi. Şükrü Yıldız isimli esnaf, "Eşgalden insanlara çok kısa sürede ulaşılabiliyor. Güvenlik kamerasında yüzü net şekilde görünen kişiye nasıl ulaşılamıyor? Bu insan, bu kadar rahat nasıl dolaşabiliyor? 50-60 bin dolarlık hırsızlık sadece bu dükkanda oldu. Bu sokakta 4 dükkan soyuldu. Olaylar basına ve emniyete yansıdıktan sonra soygunlar yine devam etti. Ayıp artık. Biz kendi kendimizin polisi değiliz ki. Ben rambo değilim ki elime silah alıp dolaşayım. Bu işin bir an önce çözülmesini yetkililerden istiyoruz." dedi.

Polis, görüntülerde yüzü açık olarak görülen hırsızı yakalamak için araştırmalarını sürdürüyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Zeytinburnu İsa Yusuf Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title