Haberler

Maden Şehidinin Çocuğu Minik Enes'ten Acı Haber

Güncelleme:

Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden Hayrullah Baygül'ün tek çocuğu, solunum cihazına bağlı yaşayan 3 yaşındaki Enes Baygül, yaşam savaşını bu sabah kaybetti.

Manisa'nın Soma İlçesi'nde 301 işçinin can verdiği maden faciasının yıl dönümüne sayılı günler kala Soma'dan acı bir haber daha geldi! Geçen 13 Mayıs'ta meydana gelen kömür ocağı faciasında yaşamını yitiren 301 kişi arasında bulunan 27 yaşındaki Hayrullah Baygül'ün tek çocuğu, solunum cihazına bağlı yaşayan 3 yaşındaki Enes Baygül, yaşam savaşını bu sabah kaybetti.

2 YILDIR SOLUNUM CİHAZINA BAĞLI YAŞIYORDU

Evinde kurulan özel bir odada 2 yıldır solumun cihazına bağlı olarak yaşayan Enes Baygül, bugün sabaha karşı soluk borusuna mama kaçması sonucu nefes alamadı. Durumu fark eden anne 20 yaşındaki Zemine Baygül, yakınlarının yardımıyla Enes'i Soma Devlet Hastanesi'ne götürdü. Burada yapılan müdahalelere rağmen küçük Enes yaşamını yitirdi.

EŞİNİN ÖLÜMÜNÜN ÜZERİNDEN 1 YIL GEÇMEDEN OĞLUNU DA KAYBETTİ!

Maden faciasında kaybettiği eşi Hayrullah Baygül'ün ölümünün üzerinden bir yıl geçmeden bu kez oğlu Enes'i yitiren Zemine Baygül yasa boğuldu.



TÜM İMKANSIZLIKLARA RAĞMEN ÇABALADI AMA...

Özel tüketim malzemesi olarak görüldüğü için aldığı tıbbi malzemelerin parasını kendi cebinden karşılayan ve sık sık enfeksiyon kaptığı için hastanelerde güçlükle yer bulabildiği oğlunun yaşama tutunabilmesi için tüm imkansızlıklara rağmen çabalayan Zemine Baygül, oğlunun cenazesini teslim almak için morgun önünde beklerken gözyaşlarına boğuldu.

Anne Baygül, yakınları tarafından teselli edilmeye çalışıldı. Minik Enes'in teslim alınan cenazesinin, memleketleri olan Balıkesir'in Bigadiç İlçesi'ne bağlı Dündarcık Mahallesi'nde toprağa verileceği belirtildi.

BEBEĞİNİN BAŞUCUNA NOT BIRAKIP MADENE KOŞMUŞTU

Soma'da yaşanan maden kazasının ardından bir dram daha ortaya çıkmıştı. Ailesine bakabilmek için madende çalışmaya başlayan 27 yaşındaki Hayrullah Baygül, maden faciasında hayatını kaybetmiş, Baygül'ün 20 yaşındaki eşi Zemine Baygül ise acı haberi Celal Bayar Üniversitesi Hastanesi'nde yatan bebeği Enes'in yanında almıştı. Maden kazasını duyduğu gibi eşinin hayatını kaybettiğini anlayan anne Baygül, bebeğinin başucuna "Eşimi madende kaybettim. Bebeğim önce Allah'a sonra doktorlara emanet ediyorum." yazarak eşine koşmuştu.

Eşinin ölüm haberiyle yıkılan Zemine Baygül, bebeğinin sağlık masraflarını karşılayamadığını ve yardım beklediğini belirtirken, mutlu aileden geriye fotoğraflar ve bebekleriyle çekildikleri görüntüler kalmıştı.

OĞLUNUN TEDAVİSİ İÇİN PARA BİRİKTİRİYORDU

Eşinin kendilerine daha iyi bakabilmek için madende çalışmaya başladığını kaydeden Zemine Baygül, "4 yıldır evliyiz. Eşim 3 yıldır madende çalışıyordu. Çalışacak başka bir iş yoktu bu yüzden Soma'ya geldik. Geldiğimizde Enes'e hamileydim. Enes de 11 aylık olduğunda hastalandı. Teşhisi henüz konmadı. Solunum cihazına bağlı ve bilinci kapalı. Özel bir hastaneye götüremedik.

Eşim çalışırken para biriktirip özel hastaneye götürürüz diye düşünmüştük ama biriktirirken eşim kaza geçirdi" demişti. Oğlu Enes'in cihazlarla yaşadığını ve bu yüzden 300 lira elektrik faturası geldiğini söyleyen Baygül, oğlu nöbet geçirdiği zaman kullanması gereken ilaçları alamadığı için sıkıntı yaşadığını ifade etmişti.

FACİA SABAHI İŞE GÜLEREK GİTMİŞ

Eşiyle en sonra facianın yaşandığı günün sabahı görüştüğünü anlatan Baygül, eşini son görüşünü şu sözlerle ifade etmişti:

"Salı günü sabah görüşmüştüm. Sonra da bir daha görmedim. Ailesine o hafta çok durgun gelmiş ama işe giderken gülerek gitti. Normalde uykulu giderdi o gün hemen uyandı gitti. Sonra oğlumu hastaneye götürdüm. Hastanede maden kazası olduğunu duyunca sürekli ölü sayısı yükseliyordu. Emindim kötü bir şeyler olduğuna. Doktorlarla konuştum, 'Gidebilirsiniz' dediler. Sonra bebeğimin başına notu bıraktım. Gittikten bir gün sonra da eşimin öldüğünü öğrendim. Oğlumun çok masrafı oluyor. Şu an karşılayamam. Sadece eşimin maaşıyla geçiniyorduk. İdare ediyorduk ama şu an zor durumdayım."

"BİLSEYDİM YAŞAM ÇANTASINI BEN ALIRDIM"

301 kişinin cansız bedeninin çıktığı madende ihmallerin çok olduğunu savunan Baygül, "Herkes konuşuyor. 'Yaşam odası olsa yaşardı' diyorlar. Neden baştan yapmadınız? Yaşam çantaları 2 saat oksijen veriyormuş. Bilsem ben alırdım. O kadar insanın hayatı söndü." diye konuşmuştu.

MECLİS'E 2 ÖNERGE VERİLDİ AMA...

CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, minik Enes için hem Sağlık hem Çalışma hem de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na önerge vermişti. İlk önergenin ardından bir şey yapılmayınca ikinci önergeyi de mart başında vermişti. İkisinde de Enes için girişimde bulunulmadı.

Öz, 13 Mayıs'taki faciadan bir hafta sonra Enes ve ona benzer, Soma'da bulunan sosyal yaraların ortaya çıkma ihtimali nedeniyle ayrı bir araştırma komisyonu kurulmasını istemiş o da Meclis'te reddedilmişti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Soma Devlet Hastanesi Sakine Öz Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Koton Mağazacılık Tekstil halka arz kaç lot verir? Koton Mağazacılık Tekstil halka arz kaç lot dağıtılacak? Ayhan Gider kimdir? Milletvekili Ayhan Gider kaç yaşında ve nereli? SON DAKİKA: Deprem mi oldu? Ege'de deprem mi oldu? Depremin büyüklüğü ne? Öğretmen atamalarında mülakat kalkacak mı? Mülakat kaldırılacak mı? Bakan Tekin ne söyledi? Fatih Karagümrük-Antalyaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fatih Karagümrük-Antalyaspor maçı şifresiz mi? Buse Naz Çakıroğlu kimdir? Buse Naz Çakıroğlu kaç yaşında, nereli? GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128112 29 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 29 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 29 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 29 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Nihal Candan röportajında ne dedi? Nihal Candan cezaevinden çıktı mı? Nihal Candan tahliye oldu mu? Nihal Candan'ın son hali! Resmi Gazete bugün (29 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 Mayıs afişleri! İşte en güzel Whatsapp, Facebook, Instagram HD, kaliteli 1 Mayıs kaliteli görseller ve resimler! 29 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
500

Yorumlar (69)

mustafa:

şu aileye bakamadık ya biz müslüman ülkeyiz. . yöneticilerimiz müslüman. . Allah hepimizi affetsin. . utanıyorum şahsım adına. .

38
0
yanıtYanıtla
39 trakyalı:

hayret akp li angutlar yorum yapamadı

8
28
yanıtYanıtla
AdamMobil-IOS:

Yemeklerini feste paylaşan eğlencelerini boy boy resimlerle karılara yiyen zengin züppeleri utanın

28
0
yanıtYanıtla
39 trakyalı:

HEY MİLLET BU HABERİ OKUYUN ONDAN SONRA ELİNİZİ VİJDANINIZA KOYUN

27
1
yanıtYanıtla
realistmobilWeb@haberler.com:

Allah şu kadına şunu yasatan soma canilerinin belasını versin

27
0
yanıtYanıtla
İNSAN:

Allah rahmet eylesin Annesine yakınlarına Yüce Rabbim sabırlar versin. haberi okuduğumda çok duygulandım Yüce Rabbim bir daha böyle acılar yaşatmasın kimseye

25
0
yanıtYanıtla
yozgatlı leyla:

allah sabır versin mekanları cennet olsun çok üzüldüm allahtan rahmet diliyorum başınız saolsun canlarım.

23
0
yanıtYanıtla
....:

Gariban oldun nu bu dünyada hem sağdan hem soldan yumruk yersin.

20
1
yanıtYanıtla
Alex de souzaMobil-IOS:

GöZlerim dolu dolu okudum en sonunu okursanız meclise verdikleri önerge reddedilmiş Hayatınızda hiç Çaresiz kaldınız mı?

20
0
yanıtYanıtla
SULTAN DÖRDÜNCÜ MURAT:

AKP REFLEKSLERİNİ KAYBETMİŞ SÜREKLİ KÜRTLERE SALDIRIYOR BUNDAN HABERDAR OLANLAR KONUYA EL ATMIYOR YAŞASIN TÜRK KÜRT KARDEŞLİĞİ ZALİMLER İÇİN YAŞASIN CEHENNEM

5
14
yanıtYanıtla
Tüm 69 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title