Haberler

Madde Bağımlılığından Yumruklarıyla Kurtuluyorlar

Adıyaman Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki kick boks antrenörü Haluk Erdoğan'ın kenar mahallelerden keşfederek spora kazandırdığı madde bağımlısı ya da bağımlılığa yatkın gençler, spor sayesinde hem sosyal yaşama kazandırılıyor hem de şampiyonluklara imza atıyor.

KEMAL KARAGÖZ - Adıyaman Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki kick boks antrenörü Haluk Erdoğan'ın kenar mahallelerden keşfederek spora kazandırdığı madde bağımlısı ya da bağımlılığa yatkın gençler, spor sayesinde hem sosyal yaşama kazandırılıyor hem de şampiyonluklara imza atıyor.

Madde bağımlılarının yanı sıra sosyal çevresi nedeniyle bağımlılığa yatkın, suça bulaşma olasılığı bulanan gençleri spora kazandırmak için çalışma yapan antrenör Erdoğan sayesinde pek çok genç, yumruklarıyla hayata tutundu.

Kick boksla tanışarak yaşamlarında yeni bir sayfa açan yetenekli gençler, şampiyonluklarıyla hem yakınlarının hem de kendilerine inanan antrenörlerinin yüzünü kara çıkarmadı. Eldivenlerini giyip ringlere çıkan genç sporcular, Türkiye şampiyonalarında elde ettikleri derecelerle rakiplerine göz açtırmadı.

Spor sayesinde uyuşturucu madde bağımlılığından kurtulan 24 yaşındaki İbrahim Karakuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 8 yıl önce spora başladığını söyledi.

Yaşadığı semt ve sokağın konum itibarıyla uyuşturucu madde kullanımına elverişli bir yer olduğunu anlatan İbrahim Karakuş, Haluk Erdoğan ile tanıştığını belirterek, "Haluk Erdoğan hoca sayesinde yeni bir hayata başladım. Spor sayesinde madde bağımlılığından kurtuldum." dedi.

Spora başladıktan sonra kendini kick boksta geliştirdiğini, Türkiye şampiyonluklarının yanı sıra geçen yıl Sivas'ta yapılan profesyonel maçta altın kemer aldığını kaydeden İbrahim, hedefinin Türkiye'yi, Avrupa ve dünya şampiyonasında temsil etmek olduğunu vurguladı.

Çocukluğundan beri spora hevesli olduğunu, antrenörleri sayesinde sporla ilgilenmeye başladığını aktaran İbrahim Karakuş, "Şu anda hocam Haluk Erdoğan sayesinde daha iyi bir hayat yakaladım. Türkiye Şampiyonası'na hazırlanıyorum. Kısmet olursa şampiyon olup ülkemizi yurt dışında temsil etmek istiyorum." şeklinde konuştu.

Uyuşturucu madde kullanan gençlere de seslenen Karakuş, maddeden uzak durup sporla iç içe bir hayat kurmaları tavsiyesinde bulundu.

Hedef şampiyonluklar

Genç sporculardan Seyda Emirhan Doğunç da madde bağımlısı birçok arkadaşı olduğunu, antrenör Erdoğan sayesinde kötü ortamdan uzaklaştığını söyledi.

Spor ile tanışmadan önce okuldaki başarısının da çok kötü olduğunu aktaran Doğunç, "Spora başladıktan sonra okulda derslerimde çok başarılı olmaya başladım. Kick boksta Türkiye ikinciliğim var. Birçok şampiyonluklarım bulunuyor. Madde bağımlısı arkadaşlara tavsiye ederim. Hedefim, bayrağımızı katılacağım şampiyonalarda dalgalandırmak." diye görüş belirtti.

"Gençler sokakta değil spor salonlarında vakit geçirmeli"

Antrenör Haluk Erdoğan da hedefinin gençleri kötü alışkanlıklardan kurtarabilmek olduğunu kaydetti.

Gençleri spor ahlakıyla geliştirmek istediğini kaydeden Erdoğan, "Madde bağımlısı ya da o kötü çevredeki gençleri sporla hayata kazandırmak istiyorum. Daha sonra bu gençler ile ülkemiz ve milletimizi en güzel şekilde temsil edebilmek adına Türkiye, Avrupa ve dünyada bayrağımızı en güzel şekilde dalgalandırmak istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Gençlerin sokakta değil spor salonlarında vakit geçirmesi gerektiğini dile getiren Erdoğan, yetenekli gençlerin sporla ilgilenmeleri tavsiyesinde bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Adıyaman Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title