Haberler

Maça Değil, Kongreye Geldiler

Eskişehir ve Civarı Pancar Ekicileri Kooperatifi'nin (Pancar-Koop) 60'ıncı olağan kongresi Atatürk Stadyumu'nda yapıldı. 83 bin üyeli kooperatif kongresine yaklaşık 10 bin kişi katıldı.

Eskişehir ve Civarı Pancar Ekicileri Kooperatifi'nin (Pancar-Koop) 60'ıncı olağan kongresi Atatürk Stadyumu'nda yapıldı. 83 bin üyeli kooperatif kongresine yaklaşık 10 bin kişi katıldı.

Kongre için Eskişehir'in ilçe ve köyleri ile civar illerden binlerce üretici otobüslerle Eskişehir'e geldi. Üreticiler ilk olarak Atatürk Dış Saha'da kayıtlarını yaptırdılar. Ardından Atatürk Stadyumu'ndaki kapalı tribünleri dolduran üreticiler burada oy verme saatini bekledi. Pancar-Koop yetkilileri üreticilere döner, pilav ve ayran ikramında bulundu. Stadyum önünde bekleyen üreticileri gören bazı vatandaşlar 'Eskişehirspor'un maçı mı var'ö diye sordu.

Seçimlerde halen Pancar-Koop Başkanı olan ve aynı zamanda Eskişehirspor Kulübü Başkanlığı görevini de sürdüren Halil Ünal ile akrabası Tarık Ünal başkanlık için aday oldu. Kongre öncesinde Tarık Ünal'ı destekleyen avukat Yılmaz Aydın, divan başkanlığı seçimlerinin sandıkta oy kullanılarak yapılması gerektiğini savundu. Yılmaz ile Halil Ünal'ı destekleyen grup arasında bu konuda zaman zaman sert tartışmalar yaşandı.

Halil Ünal ile Tarık Ünal'ın görüşmesinin her iki gruptan eşit sayıda divan yönetimi oluşturuldu. El kaldırılarak gerçekleştirilen oylamada divana seçilenler kabul edildi. Ardından Halil Ünal ile Tarık Ünal'ın hazırladıkları listelerle seçime gidildi.

83 BİN ÜYESİ VAR

Seçim öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Halil Ünal, Eskişehir ve Civarı Pancar Ekicileri Kooperatifi'nin Türkiye'nin en büyük sivil toplum örgütlerinden biri olduğunu söyledi. Kooperatifin 133 bin ortağı, 83 bin de faal üyesinin bulunduğunu açıklayan Ünal, özelleştirme kapsamında olan Eskişehir Şeker Fabrikası'na talip olduklarını söyledi. Ünal şöyle devam etti:

"Türk tarımının yeniden yapılandırılması gerekir. Özeleştirme kapsamında olan Eskişehir Şeker Fabrikası'nı mutlak süratle almalıyız. Eylül-Ekim ayında yapılacak olan özelleştirmede Eskişehir Şeker Fabrikası'nı inşallah biz alacağız ve kota modelini ortadan kaldıracağız. Dünyanın hiçbir yerinde fazla üreten üreticiye ceza uygulanmaz.

Yeni seçilen milletvekillerine pancarda uygulanan kota sorununu anlattık. Çözüm önerilerini sunduk. İnşallah kota modelini komple kaldıracağız. Çiftçi kendi ürünü kendi taban fiyatını kendi fabrikasında açıklayacak ve kendi ürününü dünyanın her tarafına satma gururunu yaşayacak. Zaten bu konuda Türkiye'deki donanımlı insandan biri biziz çünkü dönüp baktığınızda şeker pancarı tarımı özelikle Anadolu'da ana lokomotif sürükleyici bir üründür. Kendi şekerimizi özellikle Ortadoğu ve komşu ülkelerimize baktığımız zaman ciddi bir gıda sıkıntı var. Neticede içinde bulunduğumuz yüzyılın da gıda yüzyılı olduğunu unutmamak lazım. "

PANCAR MOTOR FABRİKASI Eskişehir'E GELECEK

Pancar Motor Fabrikası'nın Eskişehir'e taşınacağını da açıklayan Halil Ünal, "Pancar Motor Fabrikası'nda Eskişehir'in daha önceden yüzde bir hissesi vardı. Şuanda Pancar Motor Fabrikası'nın yüzde 78 hissesini Eskişehir çiftçisi satın aldı. Dolayısıyla bu fabrikayı Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi'ne getiriyoruz. Yaklaşık 35 milyon Euro'luk yatırımla inşallah ilimize kazandırmış olacağız. Dolayısıyla hem yan sanayide hem de istihdamda da insanımız buradan faydalanmış olacak. "

(

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title