Haberler

Maaşlarını Alamayan İşçiler Eylem Yaptı

Denizli Belediyesi'nin Üçler Beldesi'nde Yaptırdığı Toplu Konut İnşaatında Çalışan İşçiler, 7 Ay Boyunca Maaşları Ödenmeyince İsyan Etti. Kent Merkezine Gelip Yol Kapatan İşçiler, Belediyeye ve Yüklenici Firmaya Tepkilerini Dile Getirdi. Öfkeli İşçilerden İkisi de Bir Apartmanın Çatısına Çıkarak Üzerlerine Benzin Döküp Kendilerini Yakmak İstedi.

DENİZLİ Belediyesi'nin Üçler Beldesi'nde yaptırdığı toplu konut inşaatında çalışan işçiler, 7 ay boyunca maaşları ödenmeyince isyan etti. Kent merkezine gelip yol kapatan işçiler, belediyeye ve yüklenici firmaya tepkilerini dile getirdi. Öfkeli işçilerden ikisi de bir apartmanın çatısına çıkarak üzerlerine benzin döküp kendilerini yakmak istedi.

İŞTE İŞÇİLERİN EYLEMİNDEN FOTOĞRAFLAR

Denizli Belediyesi'nin Üçler Beldesi'nde yaptırdığı, 720 konutun yer aldığı 800. Yıl Konutları'nın inşaatında çalışan işçiler, belediye ile yüklenici firma Çelikler İnşaat arasındaki anlaşmazlık nedeniyle 7 aydır maaşları ödenmeyince isyan etti. Mağdur durumdaki 450 işçiden yaklaşık 30'u bugün sabah saatlerinde, kent merkezine gelerek Delikliçınar Meydanı'nda toplanıp eylem yaptı. İstiklal Caddesi kavşağında yolu kapatan işçiler, bir süre trafik akışını engelledi.

Olay yerine gelen polis ekipleri, işçileri eylemlerini sona erdirmeleri konusunda uyardı. Ardından polisin uzaklaştırdığı işçiler Yeni Camii'nin bahçesinde toplandı. Burada da işçiler ile polis arasında kısa süreli arbede yaşandı. Olay yerine gelen İl Emniyet Müdürü Muzaffer Erkan, işçilere “Kendi hakkınızı ararken başkalarının haklarını gasp etmeye hakkınız yok. Cuma namazı için camiye gelenler, yoldan geçenler kaldırımdan yürüyemiyor. Lütfen dağılın” diye seslendi.

Daha sonra polis tarafından uzaklaştırılan işçiler sessizce dağıldı. Öfkeli işçilerden Ramiz Kapan ve Ali Özkan ise eylemlerini ellerindeki benzin bidonuyla bir apartmanın çatısına çıkarak sürdürdü. Yaklaşık 3 saat boyunca çatıda bekleyen ve yanlarına kimseyi yaklaştırmayan öfkeli işçiler, zaman zaman yere döktükleri benzini yakıp gözdağı verdi. İşçiler, “Hakkımızı istiyoruz, açlıktan ölüyoruz, belediye paramızı versin” diye bağırdı. Olay yerine getirilen bir psikolog ise çatıya çıkarak öfkeli işçileri ikna etmeye çalıştı. İkna çağrılarına olumlu yanıt verip aşağıya inen işçiler, ifadeleri alınmak üzere Çınar Polis Merkezi'ne götürüldü.

Taşeron firmalardan birinin sahibi olan Kurtuluş Bozkır, “Belediye ile müteahhit firma arasındaki gerginliğin bedelini işçiler ile taşeron firmalar ödüyor. 7 aydır paralarımızı alamıyoruz. İşçilerin yiyecek ekmeği bile yok. 800. Yıl Konutları'nın yüzde 92 oranında fiziki yapılanması tamamlandı. İşlerin durmaması, konutların kısa sürede bitirilmesi için belediye taşeron firmaları ve işçileri motive etti. Alacaklarımızın ödeneceği sözünü verdi. Aradan iki bayram geçti, hala ödeme yapılmıyor” diye konuştu.

Bu arada, inşaatta çalışan yaklaşık 450 işçinin birikmiş maaş ve diğer alacaklarının tutarının 1.5 milyon YTL, taşeron firmaların alacaklarının da 5 milyon YTL olduğu belirtildi. Denizli Belediyesi ile müteahhit firma Çelikler İnşaat arasındaki görüşmelerin sürdüğü öğrenildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title