Haberler

Lüleburgazspor'a 'Vergi' Şoku

BAL liginden süper amatöre düşen Lüleburgazspor’a bir darbe de Lüleburgaz Vergi Dairesi'nden geldi.

BAL liginden süper amatöre düşen Lüleburgazspor'a bir darbe de Lüleburgaz Vergi Dairesi'nden geldi. Lüleburgazspor Kulübü Başkanı Ogün Yüzen, Vergi Dairesi tarafından kulübe 478 bin 200 TL para cezası kesildiğini söyledi. Yüzen, yaklaşık 4 ay önce de 147 bin liralık bir vergi cezası kesildiğini, bununla birlikte toplam vergi borucunun 625 bin liraya ulaştığını belirtti.

Uzun süredir Vergi Dairesi tarafından incelendiği konuşulan Lüleburgazspor Kulübü'nün hesapları konusunda Vergi Dairesi, incelemesini tamamladı. Vergi Dairesi yaptığı incelemede, otopark için bastırılan koçanların 'sahte', 'eksik' ve 'anlaşmalı matbaalar dışında' bastırıldığını tespit etti. Kurulduğu günden bu yana en kötü günlerini geçiren Lüleburgazspor'a, Lüleburgaz Vergi dairesi tarafından 2012-2013 yılı içerisinde 'İbraz edilmeyen defterleri, eksik ibraz edilen dip koçanlı perakende satış fişleri, anlaşmalı matbaalara bastırılmayan, sahte olarak üretildiği tespit edilen ve otopark işletmesi faaliyetlerinde kullanılan dip koçanlı perakende satış fişleri' dolayısıyla 478 bin 200 lira ceza kesti.

Vergi Dairesi Müdür Vekili Gülru Safa imzalı ceza kağıdı Kulüp Başkanı Ogün Yüzen'e iletildi. Tespitlerin ardından Vergi Dairesi Lüleburgazspor'a tespit edilen kayıt dışı 478 bin 200 liralık tutarın 2013 yılı gelir tablosuna KDV beyanları ile birlikte dahil edilmesini istedi.

Yaklaşık 4 ay önce de aynı sebeplerden dolayı Lüleburgazspor'a 147 bin lira ceza kesildiği kaydedildi.

"BİZİM BU BORCU ÖDEMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL"

Lüleburgazspor Kulübü Başkanı Ogün Yüzen, kulüp gelirleri ile borcu ödemelerinin mümkün olmadığını belirterek "Eski yöneticilerimiz Lüleburgazspor'a çıkartılan ve kendileri tarafından ödenmesini istenen vergi borçlarını ödememek için mahkemeye başvurmuşlardı. Mahkemeye başvuran yöneticiler, bu borçların kulüp tarafından ödenmesini istemiş ve kaynak olarak otoparktan geliri göstermişlerdi. Mahkeme de yöneticileri haklı bularak vergi borcunun kulüp tarafından ödenmesine karar verdi. Yöneticiler otoparkın aylık gelirinin 20 bin lira olduğunu mahkemeye söylemişler. Bunun üzerine vergi dairesi de bu gelirler üzerinde inceleme başlattı. Ancak vergi dairesi yaptığı incelemede beyannamelerin eksik olduğunu tespit etti. Bunun üzerine kulübe 478 bin 200 lira vergi cezası kesildi. Bu borcu bizim kulüp olarak ödememiz mümkün değil. Bundan yaklaşık 4 ay önce de yine buna benzer bir konudan 147 bin lira küsur bir ceza çıkartılmıştı. Yani toplam 625 bin küsur vergi borcu oluştu. Bu incelemenin geçmişe yönelik devam edeceğini bildirdiler. Tahminimiz bu şekilde borçlar çıkmaya devam edecek" diye konuştu. - KIRKLARELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Lüleburgazspor Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Gelinim Mutfakta kim birinci oldu, çeyrek altının kim aldı? 1 Mayıs Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri! CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title