Haberler

Liste Hazırlığı Süren MHP'de 'Küskünler' Çiziliyor

Güncelleme:

Mevcut vekillerini 'vefa' kriteri doğrultusunda aynı sıralardan aday göstermeye hazırlanan MHP, listelerin alt sıralarındaki küskünleri ise çizecek.

MHP Genel Merkezi'nde aday listeleri üzerindeki çalışmalar tamamlanma aşamasında. Genel Başkan Yardımcıları Semih Yalçın, Oktay Öztürk ve Şefkat Çetin, listeler üzerindeki hazırlıklarda sona yaklaştı.

Listelerde önemli bir değişiklik beklenmiyor. Partinin önde gelen isimleri, 25. Dönem'de milletvekili olan isimlerin aynı sıralardan aday gösterilmesini bekliyor. 'Vefa' kriterinin işletileceğini belirten parti yetkilileri, bunu iki gerekçeye bağlıyor.

MAĞDURİYET GİDERİLECEK

İ lki, 25. Dönem milletvekillerinin henüz tam anlamıyla milletvekilliği yapamadan yeniden seçime giriyor olması. İkinci nedense 25. Dönem milletvekili olan isimlerin seçim için ciddi emek ve para harcamış olması. Bu vekillerin maddi olarak toparlanmaya fırsat bulamadan yeniden seçime gidiliyor olması, mağduriyetin önüne geçecek.

GELMEYEN VE PARA HARCAMAYANA ÇİZİK

Mevcut milletvekilleri dışında, asıl yarışsa listelerin seçilme ihtimali bulunan alt sıralarında yaşanıyor. Parti yöneticileri, 7 Haziran seçimlerinde sıralarını beğenmeyen, alt sırada olduğu gerekçesiyle partiye küsen, çalışmalara katılmayan ya da kampanyaya kaynak ayırmayan adayların listelerden ayıklanacağını ifade ediyor. Özellikle teşkilattan gelen raporlar, eleme sırasında belirleyici oluyor.

2 SIRA BOŞ

Partiden ihraç edilen Tuğrul Türkeş ile tekrar aday olmayan Murat Başesgioğlu'dan boşalan Ankara ve İstanbul'daki iki sıraysa boş. Bu sıralara alttan kaydırma olabileceği ancak yeni transferlerin de gündeme gelebileceği belirtiliyor. İller arasındaysa kaydırma beklenmiyor. İller arası kaydırmanın, daha önceki tercihlerin yanlış olduğu algısına yol açabileceği değerlendiriliyor.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Şefkat Çetin Oktay Öztürk Semih Yalçın Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (43)

1 KASIMDA GÖRÜSÜRÜZ:

adana belediye baskanini partiden atmazsaniz, , MHP, , ye bir tane bile oy yok.

10
48
yanıtYanıtla
ismail karaköy:

o zaman kasım nikin gibi çokkkkkkkkkkkkk beklersin çok.

yanıt0
yanıt0
49 muş:

Mhp li kardeşlerim oyunuzu çöpe atmayın kuru sıkı atıp tutmakla vatan severlik olmaz oyunu akp yever oyu nun bir deyeriolsun

7
34
yanıtYanıtla
SET:

MHP Yİ BİTİRDİN BİRAZ DAHA MAVRA YAP BAKALIM. .

20
21
yanıtYanıtla
Davut Mobil-ANDROID:

din düşmanı mhp bide chpye dinsiz derlerdi

12
26
yanıtYanıtla
cevaben:

Acaba bu kelimeyi; makara bakara diyenlere, kutsal emanete kıl tüy diyenlere, tövbe haşa yaradanın bütün vasiflarini taşıyor diyenlere de diye biliyor musun? Davut efendi....

yanıt29
yanıt6
Dadaş:

MHPden başka kimimiz var?

30
6
yanıtYanıtla
MEYAFARQİN:

Türkiyede hergün kan dökülmesini istiyorsanız mhp yi iktidar yapın

8
27
yanıtYanıtla
vatandas:

Sen mhp yi iyi tanidigini saniyorsun yani???

yanıt10
yanıt0
MHP:

BAHÇELİYİ ELEŞTİRENLERİN HEPSİ MHP VE ÜLKÜCÜ HAREKET DÜŞMANI İNADINA BAHÇELİ İNADINA MHP

28
7
yanıtYanıtla
Tüm 43 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title