Haberler

Lisede Nefes Kesen Tatbikat

Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde Sağlık Meslek Lisesi'nde, 'Sivil Savunma Günü' nedeniyle düzenlenen tatbikat gerçeğini aratmadı.

Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde Sağlık Meslek Lisesi'nde, 'Sivil Savunma Günü' nedeniyle düzenlenen tatbikat gerçeğini aratmadı. Tatbikatta, olası yangında öğrencilerin okul penceresinden atlayarak kurtarılmasını arkadaşları cep telefonu ile görüntüledi.

Her yıl 28 Şubat'ta kutlanan 'Sivil Savunma Günü' nedeniyle İnegöl'de Sağlık Meslek Lisesi'nin çok amaçlı salonunda yapılan törene, Kaymakam Aziz İnci, Belediye Başkanı Ak Partili Alinur Aktaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, davetliler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Sivil savunmanın öneminin anlatıldığı konuşmaların yapıldığı törende söz alan Kaymakam Aziz İnci, Türkiye'nin sel, heyelan, deprem konusunda ciddi afetlere maruz kalan bir ülke olduğunu dile getirdi. Bunun yanı sıra insan kaynaklı felaketler yaşandığına da dikkat çeken İnci, "Yangın, savaşlar, kitlesel ölümlere sebep veren silahlar... Bunlardan korunmak için ciddi tedbirler almalıyız. Bugüne kadar çok şeyler yapıldı. Depremle ilgili ciddi bir bilinç oluştu. Çok önemli yasal değişiklikler yapıldı. Başbakanlığa bağlı AFAD kuruldu. Peki, pratikte neye ihtiyacımız var? Afetlerde nasıl davranacağımıza ilişkin bilinç eksikliğimiz var. Müdahale konusunda yeterli bilgimiz yok. Basit bir müdahalenin insan hayatını kurtardığını biliyoruz. Bu konuda yeni nesle uygulamalı eğitim vermeliyiz" dedi.

ARKADAŞLARI ATLARKEN GÖRÜNTÜLERİNİ ALDILAR

Konuşmaların ardından okul bahçesinde sivil savunma görevlilerinin olası felaket ve okulda çıkabilecek yangına karşı aldıkları önlemlerin gösterildiği tatbikat ilgiyle izlendi. Okulda çıkabilecek bir yangında öğrencilerin itfaiye ekiplerinin açtığı şişme yatak ve brandalara atlayarak kurtarılma anı töreni izleyen arkadaşları tarafından cep telefonu ile görüntülendi. - Bursa / İnegöl

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sivil Savunma Günü Aziz İnci İnegöl Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title