Haberler

Lider Kadınlar Çalıştayı"

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Radiye Sezer Katırcıoğlu, "Siyasallaştırmadan kadın meselelerini ele alırsak, çözüldüğü gün olacak.

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Radiye Sezer Katırcıoğlu, "Siyasallaştırmadan kadın meselelerini ele alırsak, çözüldüğü gün olacak. Zaten bu konuda hem erkekte hem de kadında bir farkındalık ve bilinç var." dedi.

Sakarya'nın Sapanca ilçesinde yapılan ve Meclis'te grubu bulunan partilerden kadın siyasetçilerin bir araya geldiği "Lider Kadınlar Çalıştayı" sona erdi.

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Katırcıoğlu, AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women) ile yürütülen "Türkiye'de Siyasi Liderlikte ve Siyasi Katılımda Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Projesi" kapsamında düzenledikleri çalıştayda milletvekillerini bir araya getirdiklerini söyledi.

15 Temmuz darbe girişimi sonrası ülkede birliktelik ruhu oluştuğunu vurgulayan Katırcıoğlu, "Bu birliktelik ruhunu kadınla ilgili sorunlarda, kadına ait problem ve meselelerde aynı ruhla devam ettirmeyi hedefleyerek çıktığımız bir çalışma. Biliyorsunuz TBMM'de 81 kadın var ve muhalefet partilerindeki tüm kadınları bir araya toplayarak bu meseleler üzerinde birlikte çalışma yöntemlerini oluşturmaya çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Katırcıoğlu, katılmama kararı aldıkları için HDP milletvekillerinin çalıştayda yer almadığına işaret ederek, "CHP, MHP ve AK Partili milletvekillerimiz geldi. Bunun yanında erkek milletvekillerimiz de vardı. O da bizi çok onurlandırdı. Aynı duyarlılığı gösterip 'Biz de erkek bakışıyla buraya nasıl katkı sunabiliriz? Bizim görüşlerimiz de dahil olsun' diyerek bugüne kadar bizi yalnız bırakmadılar. Kendilerine teşekkür ediyorum." dedi.

"Yüreğimizin derinliklerinde bazı şeyleri kabul eder, ona inanırsak onun için bir araya gelebiliyoruz." diyen Katırcıoğlu, 15 Temmuz'un bunu gösterdiğine dikkati çekti.

Katırcıoğlu, Türk insanının bayrağı, milleti ve vatan söz konusu olduğu zaman hiçbir şey ayırt etmeden bir araya geldiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Siyasallaştırmadan kadın meselelerini ele alırsak, çözüldüğü gün olacak. Zaten bu konuda hem erkekte hem de kadında bir farkındalık ve bilinç var. Her şey oldu, yasalar tamam. Biraz daha siyasi ayakta bir eksiklik var. Söylem, tutum ve samimiyet gerekiyor. Bu da adım adım olacak. Dünden bugüne hemen olmasa bile yaşadığımız süreçte bunlar kuvvetlenerek devam ediyor. Birliktelik ruhu. Yaşadığımız sürecin tek ilacı, tek merhemi bu. Bunun gerçekleşeceğini düşünüyorum. Emareleri açık, gidişat bunu gösteriyor ve başaracağız. Bu ülkenin yükselmesinin önünde ne engel varsa bunlar aşılacak."

Sapanca'daki bir otelde iki gün süren çalıştaya katılan uluslararası ve ulusal uzmanlar ile milletvekilleri, "kadın lider olmak", "lobicilik ve halkla ilişkilerin önemi", "iletişimin gücü", "medya ilişkileri" ve "sosyal medya" konularında sunum gerçekleştirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Radiye Sezer Katırcıoğlu Birleşmiş Milletler Sakarya Sapanca Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs ANKARAY ücretsiz mi? 1 Mayıs ANKARAY bedava mı? 1 Mayıs İzban ücretsiz mi? 1 Mayıs İzban bedava mı? #129297 1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title