Haberler

Lice Yangını ile İlgili Yeni Görüntüler Ortaya Çıktı

Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde Pazar günü bombalı aracın infilak ettirilmesi sonucu, 2 askerin şehit, 4 askerin de yaralanması olayından sonra başlayan orman yangını ile ilgili yeni görüntüler ortaya çıktı.

Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde Pazar günü bombalı aracın infilak ettirilmesi sonucu, 2 askerin şehit, 4 askerin de yaralanması olayından sonra başlayan orman yangını ile ilgili yeni görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde, yangın bölgesine giden HDP Diyarbakır Milletvekilleri Sibel Yiğitalp ile Çağla Demirel'e askerler engel olmaya çalıştığı görülüyor.

Olayın yaşandıgı pazar günün sabahında yangına müdahale için bir grup sivil ile birlikte giden HDP Diyarbakır Milletvekilleri Sibel Yiğitalp ile Çağla Demirel, Lice karayolunda kalabalık bir askeri birlik tarafından durdurulduğu görülüyor. HDP'li Milletvekilleri Demirel ve Yiğitalp, yangın bölgesine gitmek istediklerini belirtmesine rağmen askerler, bunun güvenli olmadığı gerekçesiyle izin vermedikleri gözleniyor.

Asker ile milletvekilleri arasında tartışmalar yaşanırken, Kobra tipi helikopterler de sık sık havadan uçtukları görülüyor.

Öte yandan çıkan orman yangınının geniş bir alana yayıldığı gözlenen görüntülerde vatandaşlar, kendi imkanlarıyla küçük çaplı söndürme çalışması yürüttüğü görülüyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sibel Yiğitalp Diyarbakır Lice Politika Güncel Haberler

title