Haberler

Türkiye'ye getirilen Hablemitoğlu suikastının faili Levent Göktaş tutuklandı! İşte ilk görüntüsü

Güncelleme:

Necip Hablemitoğlu suikastı soruşturması kapsamında hakkında kırmızı bülten çıkarılan ve kaçtığı Bulgaristan'da çıkarıldığı mahkemece Türkiye'ye iade kararı verilen Mustafa Levent Göktaş, İstanbul Havalimanı Emniyet Şube Müdürlüğü'ne getirildi. Cezaevine sevk edilen Göktaş'ın ilk görüntüleri de servis edildi.

Akademisyen Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu'nun, 18 Aralık 2002'de silahlı saldırı sonucu öldürülmesiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında aranan ve hakkında kırmızı bülten çıkarılan emekli albay Mustafa Levent Göktaş, Bulgaristan'ın Svilengrad kentinde yakalanmıştı. Türkiye'nin başvurusu üzerine iadesine karar verilen Göktaş, Türk Hava Yolları'nın Sofya seferini yapan tarifeli uçağıyla 23.55 sıralarında İstanbul Havalimanı'na getirildi.

Türkiye'ye getirilen Hablemitoğlu suikastının faili Necip Göktaş tutuklandı

SON HALİ DİKKAT ÇEKTİ

İnterpol ekipleri tarafından havalimanına getirilen Göktaş'ı havalimanında uçaktan polis ekipleri teslim aldı. Göktaş İstanbul Havalimanı Emniyet Şube Müdürlüğü'ne getirildi. Sağlık kontrolünden geçirilen Göktaş, SEGBİS aracılığıyla Ankara 4.Ağır Ceza Mahkemesi'nde ifade verdi. Hakkında çıkan tutuklama kararı yüzüne okunan Levent Göktaş, duruşma tarihine kadar İstanbul'da cezaevinde tutulacağı öğrenildi. Servis edilen fotoğraflarda Göktaş'ın oldukça yaşlandığı görüldü.

Türkiye'ye getirilen Hablemitoğlu suikastının faili Necip Göktaş tutuklandı

NE OLMUŞTU?

Bulgaristan'ın Svilengrad kentinde 1 Eylül 2022'de polisin rutin kontrolü sırasında yakalanan Mustafa Levent Göktaş'ın ülkeye yasadışı yollarla girdiği belirlenmişti. Hablemitoğlu suikastının faillerinden Göktaş'ın Türkiye'ye iadesi için başlatılan çalışma kapsamında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iade talepnamesi hazırlandı. Talepname Adalet Bakanlığı'nca Dışişleri Bakanlığı'na gönderilerek 5 Eylül'de Bulgaristan'a ulaştırıldı. Hakkında, 'tasarlayarak öldürme' ve 'suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma' suçlamaları bulunan Göktaş'ın Türkiye'ye iadesi talebi, Filibe İstinaf Mahkemesi'nin 14 Aralık 2022 tarihli kararıyla kabul edilmişti.

Türkiye'ye getirilen Hablemitoğlu suikastının faili Necip Göktaş tutuklandı

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Levent Göktaş Bulgaristan İstanbul Haberler

500

Yorumlar (9)

Metin Yalcin:

Devlet sana rütbe vermiş sen katilliği seçmişsin, hem de bu ülkenin en önemli değerlerinden biri olan Necip Hablemitoğlu'nu öldürme gibi bir alçaklık yapmışsın sana hukuk mahkeme ödül olur ama Demokratik bir ülkede yaşıyoruz mecburuz seni hukuka teslim etmeye ..

71
16
yanıtYanıtla
Halit:

yazık çok yazık devlet seni yetiştirmek için o kadar emek vermiş ve sen devletin başka bir ferdini öldürüp kiralık katil oluyorsun buda bir hainliktir rütbeleride sökülmeli tüm hakları iptal olmalı en azından adalet işlemiş olur

62
17
yanıtYanıtla
bekir yapici:

benim anlamadigim cok cesur kahraman bir vatansever denilen bir kisi nasil oluyorda vatansever oldugu söylenen bir baskasini öldürüyor veya öldürülmesine karisiyor arkasinda ne var niye kim icin ne icin bunu yillardik hala ögrenemedik.

58
4
yanıtYanıtla
Es ruzgar:

Şaşırdım levent Göktaş doğuda çatışmalarda teröristlere çok büyük darbe yapan basarili zeki bir komutandi tsk nin en Kahraman subaylarindan bunu anlayamadım hayret

36
22
yanıtYanıtla
Fatih Erdem:

Eee kimsenin ahı kimsede kalmaz.

46
9
yanıtYanıtla
Narter Nart:

Şimdi seni geçmişe göndersek DERİNLERE dalar mıydın! Vallahi Billahi dalmazdın. Hukukun üstünlüğüne ve gerçek adalete herkesin muhtaçlığı var. Senin de kurtulman için acınacak komiklikte bir sağlık kurul raporu yazarlar mı bilinmez...Ülkene Hoşgeldin

30
13
yanıtYanıtla
daser:

ne ekersen onu bicersin

17
8
yanıtYanıtla
A Mlk Yücel:

Hablemitoğlunun yedek katilini de tutuklasanıza madem

16
1
yanıtYanıtla
ekrem celebi :

dış mihrakların kuklaları..bı bıtmedınız gıttı..idam edın haını..

0
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title