Haberler

Lesotho Krallığı, Kosova'nın Bağımsızlığını Tanıdı

Güncelleme:

Afrika kıtasının güneyinde bulunan Lesotho Krallığı, Kosova'nın bağımsızlığını tanıyan 106'ıncı ülke oldu.

Afrika kıtasının güneyinde bulunan Lesotho Krallığı, Kosova'nın bağımsızlığını tanıdı.

Kosova Dışişleri Bakanı Enver Hoca, yaptığı açıklamada, Lesotho Krallığı'ndan Kosova'nın bağımsızlığını tanıdığını belirterek, böylesi önemli bir karardan dolayı, Lesotho Dışişleri Bakanı Mohlabi Tsekoaua'ya teşekkürlerini sunduğunu ifade etti. Kosova devleti ve halkına böylesi bir haber verdiği için mutlu olduğunu ifade eden Hoca, Lesotho Krallığı ile birlikte şu ana kadar Kosova'nın bağımsızlığını tanıyan ülke sayısının 106'ya çıktığını hatırlattı.

Başbakan Haşim Taçi de yaptığı açıklamada, bağımsız ve egemen Kosova Cumhuriyeti'ni tanıyan 106'ıncı ülkenin Lesotho Krallığı olduğunu duyurdu.

Taçi, açıklamasında, "Bağımsızlığımızın 6'ncı yıl dönümünü kutladığımız dönemde böyle bir hediye almak güzel" ifadelerine yer verdi.

Kosova, 17 Şubat 2008'de Sırbistan'dan tek taraflı olarak bağımsızlığını ilan etmişti. Kosova'yı ilk tanıyan ülke Kosta Rika, ikinci ülke ABD olmuştu. Türkiye, Arnavutluk, İngiltere ve Afganistan da Kosova'yı tanıyan ilk ülkeler arasında yer alıyor. - Kosova

Kaynak: AA / Güncel

Haşim Taçi Enver Hoca Afrika Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title