Haberler

Laz Ziya: Ben Onu Türk Sandım

Güncelleme:

ABD'li turist Sierra'nın ölümüyle ilgili tutuklanan Laz Ziya lakaplı zanlının savunması hem suçlu hem güçlü dedirtti.

İstanbul'da kaybolduktan sonra Cankurtaran sahilinde cesedi bulunan Sarai Sierra'nın (33) katil zanlısı Ziya Tasalı 'canavarca hisle adam öldürmek' suçundan tutuklandı. Sierra'nın katil zanlısı Ziya Tasalı öğle saatlerinde getirildiği İstanbul Adalet Sarayı'nda savcılık tarafından sorgulandı. Tasalı, savcılık sorgusunun ardından tutuklanma talebiyle mahkemeye gönderildi.

Nöbetçi İstanbul 27. Sulh Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan Tasalı, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası öngören TCK'nın 81. maddesinde yer alan 'canavarca hisle öldürmek' suçundan tutuklandı. Tasalı tutuklama kararının ardından Metris Cezaevi'ne gönderildi.

BEN ONU TÜRK SANDIM

ABD'li Sarai Sierra'nın katil zanlısı olarak tutuklanan Laz Ziya, emniyet binasının önünde mikrofonlara sarf ettiği sözler şaşırtıcıydı: "Ben o kadının Amerikalı olduğunu fark etmedim. Ben onu Türk vatandaşı zannettim!"

CİNAYETİ NASIL İŞLEDİĞİNİ ANLATTI

Ziya T. sorgusunda cinayeti nasıl işlediğini ve kaçış sürecini detaylarıyla anlattı. Sierra'nın olay günü raylarda fotoğraf çektiğini görüp yanına gittiğini, öpmek istediğini belirten Ziya T. "Bana direnince aramızda boğuşma yaşandı. Cep telefonu ile başıma vurdu. Burnumdan kan geldi. Yarım saatlik boğuşma sonucunda yerden aldığım taşla başına vurdum." dedi. Cani, İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Masası'nda 3 sayfalık ifadesinde şunları söyledi:

"O gün sabah erken saatlerde uçucu madde ve alkol almaya başladım. Saat 14.30 civarı içmeye devam ederken Cankurtaran'da rayların önünde otururken karşıdan gelen bir kadın gördüm. Fotoğraf çekiyordu. Yanıma yaklaşınca kalkıp ona yaklaşmaya çalıştım. Beni itekledi. Daha sonra sarılıp öpmek istedim. Direnince boğuşmaya başladık. Cep telefonu ile kafama vurdu. O sırada burnumdan kan geldi. Kanı görünce sinirlenip tüm gücümle ona vurdum. Vurmamla birlikte kadın raylardan aşağı dehlize doğru yuvarlandı. Ben de peşinden aşağı indim.

YARIM SAAT DİRENMİŞ

Yerde yatarken yine öpmeye çalıştım. Direnmeye devam etti. Onu dehlize çektim. Yine öpmeye çalıştım. Ama direniyordu. Yaklaşık yarım saat boğuştuk. Bu sırada yerden aldığı bir taşla bana yine vurmaya başladı. Aldığım darbelerle kendimi kaybetmişim. Yerden aldığım taşla onun başına sert bir şekilde vurdum. Onu o halde bırakıp dehlizden çıktım. Dehlize bir kez daha girdiğimde ondan hırıltılar geldiğini duydum. Dehlizin önünü kamufle ettim."

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Çağlayan Adalet Sarayı Sarai Sierra Cankurtaran İstanbul Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Real Betis Sevilla maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Real Betis Sevilla maçı şifresiz mi? Lyon Monaco maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Lyon Monaco maçı şifresiz mi? Ç.Rizespor Ankaragücü maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Ç.Rizespor Ankaragücü maçı şifresiz mi? Trabzonspor Gaziantep FK maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Trabzonspor Gaziantep FK maçı şifresiz mi? Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz nereden izlenir? Canlı maç izleme linki CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 28 Nisan Pazar günün maçları nereden izlenir? Göztepe Süper Lig'e çıktı mı 2024? Furkan sakatlandı mı? 28 Nisan Pazar Survivor Furkan'a ne oldu? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 28 Nisan Pazar 2024? Survivor kim kazandı? 28 Nisan Pazar Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title