Haberler

Kuzey Kıbrıs'ta Eğitime Bursa Yön Verecek

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Milli Eğitim, Geçlik ve Spor Bakanı Kemal Dürüst, Bursa'da bir dizi inceleme ve ziyaretlerde bulundu.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Milli Eğitim, Geçlik ve Spor Bakanı Kemal Dürüst, Bursa'da bir dizi inceleme ve ziyaretlerde bulundu. Bakan Dürüst, ziyaretin KKTC'nin eğitim geleceğine yön vereceğini belirtti.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Milli Eğitim, Geçlik ve Spor Bakanı Kemal Dürüst, Bursa'da bir dizi inceleme ve ziyaretlerde bulundu. Bakan Kemal Dürüst, ilk olarak Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğünü ziyaret edip Müdür Atilla Gülsar ile görüştü. Milli Eğitim, Geçlik ve Spor Bakanı Kemal Dürüst'ün üniversite eğitimini Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde aldığı öğrenildi.

"EĞİTİMİN GELECEĞİNE YÖN VERECEK BİR ZİYARET"

KKTC'nin eğitim açısından daha ileriye gitmesi ve meslek liseleri açısından oradaki halkın daha vasıflı bireyler olarak yetişmesine fırsat veren bir ziyaret gerçekleştirdiğini ifade eden Dürüst, "Bursa, Türkiye içinde çok etkin yeri olmakla birlikte dünyaya ihracat olsun, gelişimini yansıtabilecek tüm özellikler olsun kendini ispat etmiş durumda. Bursa'da öğrenciliğini geçirmiş bir kardeşiniz olarak ayrıca heyecan duymaktayım" diye konuştu.

"TÜRKİYE'NİN GÜÇLÜ OLMASI BİZE HUZUR VE GÜVEN VERİYOR"

Bugün KKTC'nin dünya coğrafyasında saygın olabilmesi, daha güzel yarınlara gidebilmesi için muhakkak güçlü bir Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne ihtiyaç olduğunu vurgulayan Dürüst, "Türkiye Cumhuriyeti'nin çok çok güçlü bir konumda, dünyada artık söz sahibi olan, işaret ettiği noktalarda etki gösterebilecek noktada olması bize güç veriyor, bizi gururlandırıyor. Bu durum bizim daha huzur, güven içinde Kuzey Kıbrıs'ta yaşamamızı sağlıyor. Demek ki güçlü bir Türkiye, saygın, huzur içinde olan Kuzey Kıbrıs halkını oluşturacaktır. İyi ki anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti Devleti var diyorum, iyi ki Türkiye ile bu kadar güçlü sosyal bağlarımız var diyorum" şeklinde konuştu.

"BİR EĞİTİM ADASI OLMA YOLUNDA İLERLEMEKTEYİZ"

Ziyaretin meslek liselerini kapsadığını belirten Dürüst, "KKTC'deki ara eleman ihtiyacını giderme noktasında ortaya koyacağımız eğitim politikalarına yön veren bir ziyaret olacak. Bursa'da üniversite seçme yaşında olan öğrencileri KKTC üniversitelerine davet etmek istiyoruz. KKTC'de var olan 7 tane üniversite çok çağdaş. Üniversitelerin gücünü de Türkiye'den alarak bugünlere gelmekte olduğumuzu hatırlatıyorum. Bir eğitim adası olma yolunda ilerlemekteyiz" dedi.

Kuzey Kıbrıs Milli Eğitim, Geçlik ve Spor Bakanı Kemal Dürüst, daha sonra Otomotiv Endüstrisi İhracatçılar Birliği Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde incelemelerde bulundu. Okulun tüm bölümlerini gezen Dürüst, öğretmenlerden bilgi aldı. Öğrencilerle de sohbet eden Dürüst okula hayran kaldı. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Atilla Gülsar Kemal Dürüst Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title