Haberler

"Kütüphaneler Sizi Değiştirir"

Güncelleme:

Kütüphaneler Haftası 48. kez "Kütüphaneler Sizi Değiştirir" teması ile kutlanıyor.

26 Mart – 1 Nisan 2012 tarihleri arasında kutlanacak Kütüphane Haftası'nın bu yılki teması "Kütüphaneler 'Sizi' Değiştirir" olarak belirlendi. Hafta boyunca tüm İstanbul'a yayılan etkinlikler İstanbullular'ı bekliyor. İstanbul Cervantes Enstitüsü de haftaya 26 Mart günü düzenlediği "21. Yüzyıl, Kütüphanelerden Ağlara: Değişen Toplumda Kütüphaneleri Yeniden Yaratmak" başlıklı konferansla katılıyor.

Türk Kütüphaneciler Derneği İstanbul Şubesi tarafından organize edilen hafta etkinlikleri; İstanbul Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İlçe Belediyeleri ve İstanbul'daki bir çok kütüphane, kurum ve kuruluşun işbirliği ve desteği ile gerçekleştiriliyor. İstanbul Cervantes Enstitüsü de Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında 26 Mart 2012, Pazartesi saat 16.00'da "21. Yüzyıl, Kütüphanelerden Ağlara: Değişen Toplumda Kütüphaneleri Yeniden Yaratmak" başlıklı bir konferans düzenliyor. Konferansı Girona Delegasyonu Kütüphaneler Bölümü müdürü olan Carme Renedo i Puig verecek.

Carme Renedo i Puig vereceği konferansta teknolojik gelişmelerin kütüphanelere etkisi, teknolojinin kütüphanelerde nasıl kullanılabileceği, kütüphanelerin sorgulanan varoluş sebepleri, sürdürülebilirliği ve yaşanan gelişmeler sonrasındaki uyum sürecine değinecek ve kütüphanelerin bügüne kadarki gelişimi içerisinde öne çıkan başlıkları binalar, koleksiyonlar, çalışanlar ve verilen hizmetler açısından değerlendirecek.

Kütüphane Haftası

İnsanların kütüphaneleri yakından tanımaları ve kütüphanelerden daha çok yararlanmalarını teşvik etmek amacı ile 1964 yılından beri her yıl Mart ayının son Pazartesi günü başlayan hafta, Kütüphane Haftası olarak kutlanıyor. Kütüphane Haftası Kutlama Programı'nda yer alan etkinliklerle; bireysel ve toplumsal gelişmenin temel yapı taşlarından biri olan kütüphanelere yönelik toplumsal bilinç ve farkındalık düzeyinin geliştirilmesi ve kütüphanelerin bilgiye erişimdeki vazgeçilmez rolüne dikkat çekilmesi amaçlanıyor.

Bu yıl "Kütüphaneler 'Sizi' Değiştirir" başlığı altında kutlanan hafta 25 Mart 2012 Pazar günü saat 15.00 de İstiklal Caddesi'nde yapılacak "İstanbul Kütüphaneleri Yürüyor" yürüyüşü ile başlayacak ve hafta boyunca İstanbul'un pek çok yerinde yetişkinlerden çocuklara kadar yayılan bir çok etkinlik gerçekleştirilecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kütüphane Haftası Cervantes Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title