Haberler

Kutlu Doğum Haftası

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Vatandaşların salona gelişleri Programdan görüntüler İl müftüsü Ahmet özkan'ın konuşması Kaymakam Ahmet Adanur'un konuşması İlahilerin seslendirmesi El cezeri kuran kursu öğrencilerinin ilahi sunumu - Cizre'de düzenlenen programa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi Şırnak'ın Cizre ilçesinde Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla düzenlenen programa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Vatandaşların salona gelişleri

Programdan görüntüler

İl müftüsü Ahmet özkan'ın konuşması

Kaymakam Ahmet Adanur'un konuşması

İlahilerin seslendirmesi

El cezeri kuran kursu öğrencilerinin ilahi sunumu

- Cizre'de düzenlenen programa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi

Şırnak'ın Cizre ilçesinde Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla düzenlenen programa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Cizre Müftülüğü Kutlu Doğum Platformu tarafından "İnsanlığı Yaşatmak İçin Gelin Birlik Olalım" adı altında kapalı spor salonunda düzenlenen programa, ilçe sakinleri yoğun katılımda bulundu.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Şırnak İl Müftüsü Ahmet Özkan, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın her yıl bir konu seçtiğini anımsattı.

"Konular değişik, söylenenler değişik ama senin güzelliğin tek demiş şair" ifadelerini kullanan Özkan, "Bizim ibarelerimiz değişik, ifade tarzımız. Kimi Kürtçe konuşur, kimi Arapça, kimi Türkçe ama senin güzelliğin tek. Hepimiz Hazreti Peygamberin aşkıyla buraya geldik, Allah rızası için buraya geldik. İnşallah, Rabbimiz sevabımızı verir, beraberliğimizi daim eyler ve ebediyete kadar devam ettirir inşallah. Kur'an rahmettir, Peygamber rahmettir. Biz o rahmetten pay almaya geldik." şeklinde konuştu.

Cizre Kaymakamı Ahmet Adanur ise yaklaşık bir yıl önce yine bu kürsüde konuştuğunu ve o zaman Kürtçe bilmeyen bir Cizreli olarak, "Karşılıklı anlaşabilmemiz için konuşmamıza gerek yok. Kalpten kalbe, gönülden gönüle, gözden göze olan yollar bizim anlaşmamıza yetecektir. Fazladır kafidir" dediğini anımsattı.

Bir yıl içinde bundan daha fazlasını gördüğünü ve daha fazlasını bulduğunu ifade eden Adanur, herkese teşekkür etti.

Bu yılki ana odak noktalarının birlik üzerine kurulu olduğunu, belki bugüne kadar kötü günler yaşadıklarını, bazı sıkıntıları olduğunu, aralarına ayrılık, husumet ve mütedeyyin muhafazakar dini bütün inançlı insanları huzursuz ederiz diye belli yaklaşımlar olduğunu belirten Adanur, şunları söyledi:

"Ama bugün geldiğimiz noktada bütün bunların boşa çıktığını görmek mutluluk verici. Sizlerin desteği ile sizlerin yaklaşım tarzıyla, sizlerin sahiplenmesiyle ve bu yılki kutlu doğumu kutlarken Diyanet İşleri Başkanlığımızın belirlediği tevhid, vahdet, birlik, bir araya gelmek, birbirini anlamak, kardeşlik ruhuyla bundan sonra belki bugün yaşadığımız sıkıntıların onda birini, binde birini, milyonda birini bile yaşamayız diye düşünüyorum. O yüzden hepimize, bizlere ve sizlere ayrı ayrı birçok görevler düşüyor. Bunu sizler ziyadesiyle yerine getiriyorsunuz. Ben Cizre Müftülüğümüzü tebrik ediyorum. Bugün de bu salonun dolu olması beni de ziyadesiyle mutlu etti. Bundan sonra da belki sadece kutlu doğumlara bırakmadan zaman zaman çeşitli vesilelerle bir araya gelmek birbirimizi anlama, kardeşlik bağlarımızı geliştirme adına faydalı olur diye düşünüyorum."

Herkesin elhamdulillah Müslüman olduğunu ve o zaman da Müslümanlığın gerektiği gibi yaşamak, davranmak, konuşmak ve o şekilde karşılarındakine adım atmak gerektiğini kaydeden Adanur, "Bu, Cizre'nin tarihinde, kültüründe, geçmişinde, edebiyatında olan bir şey. Sizler Melaye Ciziri'nin, Ahmed-i Hani'nin, İsmail Ebul-İz'in topraklarında yaşayan insanlarsınız. Sizler, Medrese Sur'un,Ulu Cami'nin,Mem u Zin'in topraklarındaki insanlarsınız. Bizler üç bin, dört bin yıllık tarihe ev sahipliği yapmış Dicle'nin kenarında Güneydoğu'nun en muhteşem şehrinde yaşayan insanlarız. O zaman bu muhteşem belde de bu muhteşem diyarda yaşayanların, muhteşem diyara yaraşır şekilde hareket etmesi gerekir." diye konuştu.

Konuşmaların arından Cizre Müftülüğü İlahi Gurubu tarafından ilahiler okundu. Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden Yrd. Doç. Dr. Cüneyt Gökçe,Türkçe ve Kürtçe "Tevhid ve Vahdet, Gelin Birlik Olalım" konulu bir konferans verdi.

Program, El-Cezeri Kur'an Kursu öğrencilerinin hazırlamış olduğu Mevlid-i Şerif ve ilahi sunumunun ardından İlçe Müftüsü Selahattin Yılmaz'ın duası ile son buldu.

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Adanur Ahmet Özkan Şırnak Cizre Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title