Haberler

Kutlu Doğum Haftası 40 Hadis Sergisi ile Başladı

Güncelleme:

İnegöl Kent Müzesinde 'kardeşlik ahlakı ve kardeşlik hukuku' konulu '40 hadis' sergisi açıldı.

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında; Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v.)'in doğum yıl dönümü nedeniyle İnegöl Kent Müzesinde 'kardeşlik ahlakı ve kardeşlik hukuku' konulu '40 hadis' sergisi açıldı.

Kutlamalar Sergi Açılışı İle Başladı

Sergi açılışı öncesi konuşan İlçe Müftüsü Bayram Canbey, İshakpaşa Kur'an kursu öğreticisi Sevinç Eren tarafından hazırlanan 'kardeşlik ahlakı ve kardeşlik hukuku' konulu '40 hadis' sergisinin Kutlu Doğum haftasının ilk etkinliği olduğunu dile getirdi. Bayram; "Hz. Peygamber (s.a.v)'in mübarek sözlerinden oluşan 40 hadis sergisini açıyoruz. 40 hadis dini kültürümüzde ve edebiyatımızda önemli bir yer tutuyor. Hz. Peygamber (s.a.v), 'ümmetimden kim kırk hadis ezberlerse, Allah onu âlimler ve fakihler arasında diriltsin' duasında bulunmuştur. Sergimizin açılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum." dedi.

"Peygamberimizin Hayatını Kendimize Rehber Edinmeliyiz"

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise "Kutlu Doğum haftası ile alakalı ilçemizde hareketlilik başladı. Kutlu Doğum haftası kapsamında farklı farklı programlar hazırlanıyor. Artık vaaz edilip dinlenilen bir ortamdan ziyade, çok farklı aktiviteler yapılıyor. Cenab-ı hak bu programlarla Peygamberimizi daha iyi anlamayı, onun hayatını kendimize rehber edinmeyi bizlere nasip etsin." dedi.

"Haftanın Bereketinden Hepimiz Yararlanıyoruz"

'30 yıldır Kutlu Doğum haftasını kutluyoruz' diyerek konuşmasına başlayan İlçe Kaymakamı Aziz İnci'de "Yüce Peygamberimizin doğumunun yıldönümü vesilesi ile bir araya geliyoruz. Bu etkinlikler sadece camilerde yapılmıyor, dışarıda da yapılıyor. Kutlu Doğum haftasında, Peygamberimizin insanlığı aydınlatan hayatı ile sözleri anlatılıyor. Böylece bu haftanın bereketinden ve aydınlığından hepimiz yararlanıyoruz." dedi.

Konuşmaların ardından İlçe Kaymakamı Aziz İnci, 'kardeşlik ahlakı ve kardeşlik hukuku' konulu '40 hadis' sergisini hazırlayan İshakpaşa Kur'an kursu öğreticisi Sevinç Eren'e plaket takdim etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İnegöl Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title