Haberler

'Kütahya Tanıtım Etkinlikleri' Taksim Metro Sanat Galerisi'nde Başladı

Taksim Metro Sanat Galerisi'nde Kütahya Tanıtım Etkinlikleri Başladı. 'Açılmamış Çeyiz Sandığı' Olarak Nitelendirilen Kütahya, 1 Hafta Boyunca İstanbul'da Tanıtılacak.

Taksim Metro Sanat Galerisi'nde Kütahya Tanıtım Etkinlikleri başladı. 'Açılmamış Çeyiz Sandığı' olarak nitelendirilen Kütahya, 1 hafta boyunca İstanbul'da tanıtılacak.

Kütahya Valiliği, Kütahya Belediyesi, Kütahya Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Kültür ve Tanıtma Vakfı ile Egeliler Birliği tarafından organize edilen 'Kütahya Tanıtım Etkinlikleri', Taksim Metro Sanat Galerisi'nde başladı. 1 hafta boyunca sürecek olan etkinliklerde çini, el işi eserler, kaplıcalar, leblebi, tarhana, çini takılar, tarihi mekanlar gibi Kütahya'nın önde gelen özellikleri tanıtılacak. Açılışını Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça, Bayrampaşa Belediye Başkanı Hüseyin Bürge ve İstanbul Ulaşım A.Ş. Genel Müdürü Süleyman Pektaş'ın yaptığı etkinliklerde Kütahya yöresine ait halk oyunları da sergilendi.

Egeliler'in her zaman birarada olması gerektiğini vurgulayan Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça, "Kütahya'nın ve Ege Bölgesi'nin zeybeği meşhurdur. Efeler her zaman tek başına oynar. Ancak biz, Egeliler olarak hep birlikte olmalıyız. Tıpkı Karadenizliler'in horon teperken omuz omuza verdiği gibi, Ege Bölgesi'ndeki iller olarak biz de omuz omuza vermeliyiz" diye konuştu.

Kütahya'nın açılmamış bir çeyiz sandığına benzediğini söyleyen Kütahya Kültür ve Turizm Müdürü Ömer Bozoğlu ise, "Kütahya, açılmamış bir çeyiz sandığı gibi içinde çok sayıda değerler bulunduruyor. Aizona Antik Kenti, Ertuğrul Gazi'nin annnesi Hayme Ana Türbesi gibi bir çok değere ev sahipliği yapan Kütahya'ya vatandaşlarımızı mutlaka bekliyoruz. Toprağın, ateşin ve suyun coşkulu diyarı, görülmeye değer bir kent olan Kütahya, kuruluşun ve kurtuluşun diyarıdır. İlklerin şehri olan Kütahya'da çini, termal sular, maden yatakları, leblebi, kömür, tarhana, halı, el işlemeleri gibi bir çok özelliği bulmak ve tanımak mümkün. 1 hafta boyunca İstanbul'da Kütahya'yı tanıtacağız" dedi.

Etkinliklerde Dumlupınar Üniversitesi'nin de bir standı yer alırken, çini takı, yöresel kıyafet ve Kütahya çinilerine yoğun ilgi olduğu gözlendi.

(RC-CİN-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title