Haberler

Kuşaktan Kuşağa Gelen Doğal Mucize

Güncelleme:

Rosa Damascena güllerinden üretilen saf gül suyu ve yüz yağları "Gülsha" markasıyla piyasaya sunuldu.

"Gülsha"

İlk etapta İstanbul'daki seçkin eczanelerde sınırlı sayıda satışa sunulan Gülsha ürünleri, www.gulsha.com.tr internet sitesinden online olarak da sipariş edilebiliyor.

Gülsha Rosa Damascena Gül Distilesi ve Yüz Yağı, yüzde 100 doğal çiçek özünden üretiliyor. İtinayla damla damla ve limitli sayıda üretilen ürünler, içeriğindeki "güzellik sırrı" ile hem cildinizi hem de ruhunuzu ödüllendiriyor. Gülsha ürünlerinin etkinliğinin ana unsuru içeriğindeki yüksek orandaki saf ve değerli gül yağı. Çiçeklerden elde edilen esansiyel yağlar iyi bir cilt bakımının temel taşı. Gül yağı cildin elastikiyetini arttırıp cildi sıkılaştırırken, aynı anda parlaklık ve yumuşaklık veren bir iksir. Gülsha gül suyunu cildinizi temizlemek ve nemlendirmek için kullanılan tek adımlık bir tonik olarak düşünebilirsiniz. Derin bir temizleyici, tonik ve güçlendirici etkisi olan ürün, her cilt tipine uygun olup özellikle hassas ciltler için bir kurtarıcı.

Gülsha Gül Suyu Tüm Dünyanın Güzellik Tercihi

2012 başından itibaren ihracatına başlanan Gülsha markalı gül suyu ve yüz yağları Çin, Hong Kong ve Singapur'da tüketicilerle buluşuyor. Dünya çapında bir marka olma yolunda ilerlerken, Türkiye'de kulaktan kulağa yayılan bilinirlikle büyüyen bir taleple karşılaşan Gürkan ailesi, ürünlerini Türk tüketicisinin beğenisine sunmaktan gurur duyuyor.

3 kuşaktır gül yetiştirip işliyorlar

Gülsha markasının sahibi Gürkan ailesi, üç kuşaktır gül yetiştiriyor ve gül çiçeklerini asırlık tekniklere sadık kalarak distile ediyor. 1965 yılında Mustafa Gürkan tarafından kurulan Gürkan A.Ş, Isparta'daki Gürkan Gülyağı tesislerinde gül yağı, gül konkreti, gül absolütü ve gül suyu üretiyor. Kuruluşundan bu yana dünyanın önde gelen parfüm ve kozmetik üreticilerine hammadde tedarik eden şirket, bilgi ve birikim zenginliğini bu sihirli gül bölgesinin zengin doğal kaynaklarıyla birleştirerek yeni bir kozmetik ürün serisine dönüştürdü. Gürkan ailesi, gülün cilt üzerindeki tedavi edici ve canlandırıcı etkilerini ortaya çıkarmak için tutkuyla çalışıyor. Markası ve ürünleriyle daha fazla insanın bundan yararlanmasını amaçlıyor.

"Babaannemden ilham aldım"

Gülsha markası, Gürkan ailesinin üçüncü kuşak temsilcisi Gülşah Gürkan tarafından yaratıldı. 1993 yılında İngiltere'deki Cheltenham Koleji'nden ve 1996'da da aynı ülkedeki Leeds Üniversitesi'nden mezun olan Gürkan, 4 yıl başka şirketlerde danışmanlık ve perakendecilik deneyimi kazandıktan sonra 2000 yılında aile işletmesinde çalışmaya başladı. Gülşah Gürkan, Gülsha markasının ortaya çıkış sürecini şöyle anlatıyor:

"Gülsuyu deyince aklıma babaannem gelir. Ben kendimi bildim bileli gül suyu kullanırım. Isparta yöresi kadınlarının güzellik sırrı olan gerçek gül suyunun faydalarını görerek büyüdüm. Ispartalı gül toplayan güneşin altında çalışan kadınların bile inanılmaz bir cildi vardır. İş hayatına atıldığımda ise, bu güçlü ama yumuşak iksirin insan cildi üzerindeki muhteşem etkisini nasıl olup da daha çok sayıda kadının fark etmemiş olduğunu sorgulamaya başladım. Kısa bir araştırmanın ardından, kendimi bildim bileli tanıdığım ve kullandığım kaliteli, saf gül suyunun bugünün piyasasında mevcut olmadığını gördüm. Bunun üzerine üstün kaliteli saf gül suyunu piyasaya sunmaya karar verdim. Özgün bir saklama formülü hazırlamak üzere bir Fransız laboratuarıyla birlikte çalıştık ve sonunda Gülsha markası ortaya çıktı."

Sadece Isparta ve Kazanluk'ta yetişiyor

Gülsha ürünleri, dünyada sadece Isparta yöresi ve Bulgaristan'ın Kazanluk Vadisi'nde yetişen "Rosa Damascena" güllerinden üretiliyor. Mayıs ayı ortalarından haziran ortasına kadar sadece bir ay açan Rosa Damascena, çok özel iklim, toprak şartları isteyen nadir bir gül türü. Yumuşak, katmer katmer pembe yaprakları ve baştan çıkarıcı kokusuyla dikkat çeken güller, dünya güzellik endüstrisinin çok değer verdiği bir bitki.

40 bin Ispartalının geçim kaynağı

Yılda 10 bin ton gül üreten Isparta, hatırı sayılır bir üne sahip olan Rosa Damascena türünün üretiminde uzun zamandır dünyada birinci sırada yer alıyor. Yaklaşık 10 bin ailenin (40 bin kişinin) geçimini gülcülükten sağladığı şehirde, bir dönüm araziden yaklaşık 700 kilogram gül çiçeği toplanabiliyor.

Hassas üretim süreci

Gülsha Gül Suyu geleneksel yöntemlerle damıtılarak, damla damla elde edilen saf bir gül distilesi ve baştan sona hassas bir süreçle üretiliyor. Yüksek tarlalardan özenle seçilen en kaliteli güller, şafak vaktinde köylüler tarafından teker teker elle toplanıp, fabrikaya getiriliyor. Koparıldıktan sonra maksimum 6 saat içinde işlenen gül çiçeklerinin içindeki tüm değerli yağlar kazanılmış oluyor. Gül yaprakları saf bakır imbiklerde, nesillerdir süregelen geleneksel tekniklere göre kaynatılarak damıtılıyor. Buhar distilasyonu yöntemiyle damla damla üretilen Gülsha ürünleri, güllerin nadirliğinden dolayı her yıl limitli sayıda satışa sunuluyor.

Saf ve doğal "Gülsha" Gül Suyu

• Gülsha Gül Suyu'nun içinde yüksek oranda gerçek Rosa Damascena gül yağı bulunur.

• Yüzde 100 natürel bitki özü içerir. Paraben, sülfat, fitelat, yapay renk veya parfüm ilavesi yoktur.

• Gülsha Gül Suyu, tüm cilt tiplerinde kullanılabilen çok yönlü bir ürün. Cildi temizleyip canlandırırken besleyen tek toniktir.

• Normal bilinen ağır gül kokularından uzak, hafif taze gül kokuludur

• Bakır imbiklerde buhar distilasyonu yöntemi ile damla damla üretilen Gülsha gül suyu, güllerin nadirliğinden dolayı her yıl limitli sayıda satışa sunuluyor.

% 100 doğal "Gülsha" Yüz Yağı

• Cilde oksijen sağlayarak, iyileşmesine yardımcı olur.

• Herhangi bir yağ kalıntısı bırakmaksızın güçlü bir nemlenme sağlar.

• Yağ/sebum üretimini dengeler.

• Cilde yumuşaklık verir.

• Cildin esnekliğini artırır.

• Cildi yeniler ve ışıltı kazandırır.

• Gülsha Yüz Yağı, sivilceli ciltler de dahil olmak üzere her cilt tipi için uygundur. Paraben, sülfat, sunî boya veya koku içermez.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mustafa İlker Gürkan Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Isparta Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title