Haberler

Kuşadası'nda Metan Gazı Faciasında Ölü Sayısı 3'e Çıktı (3)

Güncelleme:

Aydın'ın Kuşadası İlçesi'nde, kanalizasyon terfi istasyonunda ilaçlama yaparken metan gazından zehirlenip hayatını kaybeden 3 kişiden ikisi için tören düzenlendi.

KAHRAMAN İTFAİYE ERİ

Aydın'ın Kuşadası İlçesi'nde, kanalizasyon terfi istasyonunda ilaçlama yaparken metan gazından zehirlenip hayatını kaybeden 3 kişiden itfaiye eri 44 yaşındaki Uğur Apaydın ile işçi 36 yaşındaki Osman Sarı için ilk tören Kuşadası Belediyesi hizmet binası önünde düzenlendi. Buradaki törene Osman Sarı'nın eşi Sezgin Sarı, kızları Melisa Sarı, Aleyna Sarı ve Açelya Sarı, Uğur Apaydın'ın eşi Şerife Apaydın, çocukları Onur Apaydın ile Ayten Apaydın'ın yanı sıra Kuşadası Belediye Başkanı CHP'li Esat Altungün'ün de aralarında bulunduğu binlerce kişi katıldı.

Okunan duaların ardından helallik istendiği sırada, gözyaşları sel oldu. Fenalaşanlara, hazır bekleyen sağlık görevlileri müdahale etti.

Başkan Altungün, Uğur Apaydın'ın yaptığı kahramanlığı anlattı. Altungün, "Uğur kahraman bir itfaiyeciydi. Oksijen maskesiyle metan gazından etkilenenlerin yanına inmiş. Osman'ı kurtarmaya çalışırken yüzündeki maskeyi çıkartıp ona vermiş" bu konuşmanın ardından Apaydın ve Sarı'nın yakınlarının feryadı yükseldi.

Cenazeler daha sonra bando ve yaklaşık 2 bin 500 kişi eşliğinde Hanım Camii'ne getirildi. İkindide kılınan cenaze namazının ardından Apaydın ve Sarı, Adalızade Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kuşadası Aydın Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title