Haberler

Kuşadası'nda Dünya Rehberler Günü Etkinlikleri

Dünya Rehberler Günü, Kuşadası Rehberler Derneği (Kured) Tarafından Düzenlenen Etkinliklerle Kutlandı. Kuşadası Korumar Otel'de Gerçekleştirilen Dünya Rehberler Günü Kokteyline Aydın Valisi Mustafa Malay, Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, Aydın Vali Yardımcısı Yüksel Topal, Kuşadası Garnizon Komutanı Umut Bütün, Kuşadası Cumhuriyet Başsavcısı Cuma Dağlı, Kuşadası Emniyet Müdürü Şenol Zeybek, Di...

Dünya Rehberler Günü, Kuşadası Rehberler Derneği (KURED) tarafından düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Kuşadası Korumar Otel'de gerçekleştirilen Dünya Rehberler Günü kokteyline Aydın Valisi Mustafa Malay, Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, Aydın Vali Yardımcısı Yüksel Topal, Kuşadası Garnizon Komutanı Umut Bütün, Kuşadası Cumhuriyet Başsavcısı Cuma Dağlı, Kuşadası Emniyet Müdürü Şenol Zeybek, Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Karacasu Belediye Başkanı Emin Mete, Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka, Aydın Ticaret Odası Meclis Başkanı Mahmut Çağlayan, Aydın Ticaret Odası Başkanı Mustafa Baştuğ ve Kuşadası Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Nejat Özalp ile çok sayıda turizmci ve rehber katıldı.

Dünya Rehberler Günü kokteyli, KURED Başkanı Ali Karapınar'ın konuşmasıyla başladı. Karapınar, tüm rehberlerin bu önemli gününü kutlayarak, kokteyle katılanlara teşekkür etti. Daha sonra, rehber-yazar Bülent Demirdurak tarafından Peru-Bolivya Kültür sunumu yapıldı.

Ardından ise Söke, Didim ve Güllübahçe belediyeleri tarafından ortaklaşa hazırlanan Meandros Projesi tanıtıldı.

Kuşadası Rehberler Derneği tarafından Dünya Rehberler Günü nedeniyle gerçekleştirilen kokteyl kapsamında rehberlik mesleğine, turizm sektörüne ve Türkiye'nin tanıtımına verdikleri katkı nedeniyle Tralles antik kenti kazı heyeti başkanı ve ADÜ Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Abdullah Yaylalı, Aydın Ticaret Odası Meclis Başkanı Mahmut Çağlayan, Aydın Ticaret Odası Başkanı Mustafa Baştuğ, Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve Turizm Komisyonu Başkanı Okan Ünlü, Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka, Kuşadası Belediyesi Yerel Gündem 21 Koordinatörü Dr. Ayşe Şerifoğlu, Kuşadası Limanı'nı işleten Ege Ports firmasının Genel Müdürü Aziz Güngör, Peninsula Turizmin sahibi Tevfik Bağcı, Kuşadası Gazeteciler Derneği Başkanı ve İHA Kuşadası Muhabiri Zafer Hacısalihoğlu, Sultanköy Turistik İşletmeleri Sahibi Alper Öner, Kavaklıdere Kuşadası Bölge Müdürü Akay İncili ve Kuşadası Korumar Oteli Genel Müdürü Tacettin Özden'e şükran plaketi verildi. Ödüle layık görülenler, düzenlenen törenle plaketlerini Aydın Valisi Mustafa Malap, Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, Kuşadası Cumhuriyet Başsavcısı Cuma Dağlı, Kuşadası Emniyet Müdürü Şenol Zeybek ve Aydın Vali Yardımcısı Yüksel Topal'ın elinden aldı.

Bu arada rehberlik mesleğinde 25 ve üzeri yılı dolduran Zehra Güniçen, Deniz İper, Cengiz Pancar, İslam Bakıcı, İsmail Okçu, Melek Özden, Nail Usun, Hayrettin Erdal, Roza Portremoli, Alfred Portremoli, Aclan Hekimoğlu, Oğül Orhan, Semih Özcan Adır, Huriye Güleç, Münür Aşat ve Cahit Yimsek'te Kuşadası Rehberler Derneği tarafından onur plaketi verildi. Ayrıca, yazdığı kitap ve makaleler ile dünyanın dört bir köşesini tanıtan, sevdiren rehber, yazar ve sanal gezi virtiözü Bülent Demirduk'ta şükran plaketi ile ödüllendirildi.

(ZH-KK-KK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title