Haberler

Kurulması Planlanan Termik Santral

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Köylülerden görüntüler Basın açıklaması Bartın'ın Amasra ilçesinde toplanan bir grup, termik santral kurmayı planlayan şirketin kömür hazırlama tesisi projesinin Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) toplantısını protesto etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Köylülerden görüntüler

Basın açıklaması Bartın'ın Amasra ilçesinde toplanan bir grup, termik santral kurmayı planlayan şirketin kömür hazırlama tesisi projesinin Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) toplantısını protesto etti.

Tarlaağzı köyü mevkisinde bir kahvehanede, Hattat Enerji ve Maden Ticaret AŞ tarafından ilçede Gömü, Tarlaağzı, Kazpınarı köyleri ve Gavurpınar mevkisinde yapılması planlanan kömür hazırlama tesisi projesi ile ilgili ÇED toplantısı düzenlendi.

Bunun üzerine, termik santral yapılmasına karşı oluşturulan Bartın Platformunun üyeleri ve vatandaşlar, ellerinde döviz ve pankartlarla slogan atarak toplantının yapılacağı yere yürüdü.

Şirket, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve projeyi hazırlayan firmanın yetkilileri, vatandaşların tepkisi nedeniyle toplantının yapılacağı kahvehaneye giremedi ve ÇED toplantısı yapılamadı.

Platform sözcüsü İsmet İpçi, kahvehane önünde yaptığı konuşmada, ilçede kurulmak istenen santralde günde 20 bin ton kömür yakılacağını ve bunun Bartın'da bir yıl boyunca yakılan kömüre eşit olduğunu iddia etti.

Kentte 16 yıldır kurulmak istenen termik santrallere karşı mücadele ettiklerini söyleyen İpçi, "Gelişmiş ülkeler, güneş ve rüzgardan enerji elde ederken ülkemizde insanı ve doğayı öldüren yatırımlarla enerji üretilmeye çalışılıyor. İlçede şimdiye kadar olduğu gibi şimdiden sonra da termik santral yapılmasına izin vermeyeceğiz. Gerekirse canımızı ortaya koyacağız ama bu doğa harikası Amasra'yı feda etmeyeceğiz" dedi.

Vatandaşların ellerinde teneke ve sopalarla santral aleyhine sloganlar atmasının ardından Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri, toplantının halkın tepkisi sebebiyle yapılamadığını tutanak altına aldı.

Kaynak: AA / Güncel

Amasra Bartın Gömü Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title