Haberler

Kurtuluş Heykel Sergisi Açıldı

Güncelleme:

Uşak Belediyesi'nin düzenlediği Kurtuluş Haftası etkinlikleri çerçevesinde bir sanatsal etkinlik daha icra edildi.

Sanata verdiği değer ile bu konuda öncü illerin arasında yer alan Uşak Belediyesi Kurtuluş Haftası'nda "Kurtuluş Heykel Sergisi"ni de gerçekleştirdi. Serginin açılış törenine Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden, Belediye Başkanı Ali Erdoğan, Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Gündüz ve Işıl Akgün ve sanatçılar katıldı. Sergide eserleri dikkatle izleyen Vali Erden ve Başkan Erdoğan, eserler hakkında Heykeltraş Mert Kılınç tarafından bilgi aldı. Serginin ardından bir açıklama yapan Belediye Başkanı Ali Erdoğan, Kurtuluş Haftası'nda sanatı da doya doya yaşattıklarını kaydetti. Son yıllarda resim ve heykel gibi görsel sanatların kentte sıkça sanatseverlere sunulduğunu bildiren Erdoğan, " İlimizde sanatın sevilmesi adına gayretlerimiz malumdur. Biz her fırsatta sanatsal etkinliklere önem veren bir belediyeyiz. Kurtuluş Haftası'nda da bu konuda bir adım atmak istedik. Haftamızı sanatla iç içe doldurduk" dedi. Heykellerin yapılmasının ardından kentte kaldığına dikkat çeken Başkan Erdoğan, bu bağlamda kentin eserlere de sahip olduğunu iletti. Bundan sonra da sanat için ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerini aktaran Erdoğan, " İlimizde sanatın her köşede sevilmesi en büyük arzumuzdur. Sanatı seven bir kentin daha çok gelişeceğini bildiğimizden sanatın her dalını ilimizde yaşatacağız gelecek kuşaklarda bu bilinç ile büyüyecek" şeklinde konuştu.

Uşak'ın sanata değer veren bir kent olduğunu belirten Belediye Başkanı Ali Erdoğan, " İlimiz son yıllarda sanatın yoğun yaşadığı bir kent haline gelmiştir. Öyle ki sanatın her dalı hemen hemen ilimizde her ay dolu dolu yaşatılmaktadır. Ayrıca yaptığımız sanat festivalleri de kentte yaşayan herkese olumlu katkı sağlamaktadır. Sanat seven bir kent gelişimini de son derece hızlı yapmaktadır. İlimizde Kurtuluş Haftamızda bizler için değerli bir haftadır. Bu hafta ilimizin düşman işgalinin kurtuluşunu coşkusuyla vatandaşlarımıza yaşatmak istedik. Coşkunun içine sanatsal faaliyetleri de ekledik. İlimizde gurbetçilerimizin de yoğun bir şekilde olduğu hafta olduğunu var sayarsak bu haftanın sanat açısından da önemli olduğunu görebiliriz. Bu nedenle heykel sanatçılarımız ilimizde güzel bir çalışma sergilemiştir. Yaklaşık iki haftadan bu yana ilimize bulunan sanatçılarımız geceli gündüzlü eserlerini ortaya çıkarmak için çaba vermiştir. Bu eserlerin ilimize kalacak olması da kentimiz için kazançtır. Belediyemiz bu tür etkinliklere devam edecek" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mehmet Ufuk Ali Erdoğan Işıl Akgün Uşak Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title