Haberler

"Kürtler Neye Sahip?"

Güncelleme:

AKP Kırıkkale Milletvekili Erdem'in, Sözlerine Sakık'tan Sert Cevap

AKP Kırıkkale Milletvekili Vahit Erdem'in, "Böyle giderse Türkler azınlıkta olacak" sözlerine TBMM İdare Amiri ve BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, "Kürtler neye sahip" diyerek tepki gösterdi.

AKP Kırıkkale Milletvekili Vahit Erdem'in, "Böyle giderse Türkler azınlıkta olacak" sözlerine TBMM İdare Amiri ve BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, "Kürtler neye sahip" diyerek tepki gösterdi.

ANKA'nın sorularını yanıtlayan Sırrı Sakık, "Vahit Bey'in milliyetçi anlayışı, tekçi anlayışı bilinen bir anlayış. Kürtler neye sahip, kendi diliyle eğitim alamıyorlar. Hayatın hiçbir alanında eşitlik yok. Afaki bir şey söyleniyor. Böyle bir eşitlik yok. Herkesin eşit olması gerektiğini söylüyoruz, kimse bundan korkmasın" dedi.

Vahit Erdem: Sözlerim Çarpıtıldı

AKP Kırıkkale Milletvekili Vahit Erdem bir yerel gazetede çıkan, "Kürtler artık çok çalışıyor. Her şeyi ellerine almaya başlıyorlar. Yakında Türkler azınlık olacak ve bir zamanlar Türkler varmış diyecekler. Bir an önce gözümüzü açmamız lazım" şeklinde iddia edilen açıklamalarını çarpıtıldığını belirterek, "Her Kırıkkale'ye gittiğimizde işsizlikten fakirlikten bahsediliyor. Ben de 'Karadenizliler çalışkan, Kürt kökenli vatandaşlar da her yerde olmaya başladılar, onlar da çok çalışkan. Orta Anadolulu özellikle Kırıkkale vatandaşlarımız nedense çok tembeller oturalım Devlet beslesin böyle bir şey yok. Biraz müteşebbüs olun' dedim. Sözlerim çarpıtıldı" dedi.

Erdem ANKA'ya yaptığı açıklamada; Kırıkkale'de söylediği iddia edilen sözlerine açıklık getirdi. Erdem konuştu:

"Kırıkkale'ye her gittiğimizde işsizlikten fakirlikten bahsediliyor. Kırıkkale halkının da önemli bir kısmı tarım dayanıyor. Konuşmamda işsizlikten bahsederken Kırıkkale'ye yan sanayinin kurulması gerektiğini söyledim. 'Sadece işçi emeklisiyle 'geçineyim' dersen her şeye mahkum olursun. Her şeyi Devletten beklemek yanlış olur. Biraz müteşebbüs olun. Makine Kimyadan ayrılan birkaç kişi bir araya gelsin. Üretim tesisi kursun, yan sanayi kursun. Hiç yan sanayi gelişmemiş Kırıkkale'de. Buda sizin tembelliğinizden kaynaklanıyor' dedim. Karadenizli vatandaşlar her yerde var. Hatta iki başbakan çıkardılar.(Mesut yılmaz, Recep Tayyip Erdoğan) Kürt kökenli vatandaşlarımız da her yerde olmaya başladı. Orta Anadolulu özellikle Kırıkkale vatandaşlarımız nedense çok tembeller 'oturalım Devlet beslesin' böyle bir şey yok. 'Böyle bu halinizle devam ederseniz yok olmaya mahkumsunuz' dedim. Biraz sert konuşmuş olabilirim ama ben böyleyim. Bu sözlerim bir beyanat olarak konuşmadım. Halkla sohbet ettik. Yerel gazete almış sözlerimi böyle çarpıtarak yazmış."

Bugün bazı medya kuruluşlarına milliyetçiliği ile ilgili açıklamalarda da bulunmak zorunda kaldığını anlatan Erdem, "Evet ben milliyetçiyim. Benim milliyetçiliğim vatanperverlik milliyetçiliğidir. Bu ülkeye hizmet eden çivi çakan her vatandaşın benim bayımın üzerinde yeri var. Ama bu ülkenin altını oyan, zarar verenlerin de karşısındayım" diye konuştu.

En iyi milliyetçilerin İngilizler olduğunu söyleyen Erdem, "Bizim de o anlamda milliyetçi olmamız lazım. Kürt kökenli vatandaşlar kazanıyor üretim yapıyorsa memnuniyetle karşılarım. Ama Orta Anadolu biraz tembel, üretim yapmıyorlar dediğim buydu. Sözlerim çarpıtıldı" dedi.

ANKA)

(MG/ÖMR)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title