Haberler

Kürtçe Şarkı Cinayetinde Yeni Gelişme

Güncelleme:

Yargıtay, Kürtçe şarkı tartışmasında Sarp Öztürk'ün öldürülmesine yardım edenlere verilen cezanın bozulmasını istedi.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Mersin'de Kürtçe şarkı tartışması sonrasında şarkıcı Sarp Öztürk'ü öldürdüğü iddia edilen Metin B'ye yardım eden Ş.P. ve M.P. hakkında "olası kastla öldürmeye yardım" suçundan verilen cezanın bozulmasını istedi.

Başsavcılık tebliğnamesinde, Metin B'nin bar sahibi D.T'yi öldüreceğini söyleyerek, bar girişindeki kişileri hedef alıp rastgele ateş etmesinin öldürme kastıyla hareket ettiğini gösterdiğini, bu nedenle sanıkların daha fazla ceza gerektiren doğrudan kast hükümleri uyarınca yargılanmasını talep etti.

BERAAT KARARININ BOZULMASI DA İSTENDİ

Tebliğname, davayla ilgili kararı verecek Yargıtay 1. Ceza Dairesine gönderildi. Tebliğnamede, Mersin 3. Ağır Ceza Mahkemesinin tutuklu sanıklar Ş.P. ve M.P'ye Sarp Öztürk'ün olası kastla öldürülmesine, 3 kişinin de yaralanmasına yardım suçundan verdiği cezalarla bar sahibini öldürmeye teşebbüs suçundan verilen beraat kararının bozulması istendi.

Tebliğnamede, firari olduğu için davası ayrılan sanık Metin B'nin bar sahibi D.T'yi öldüreceğini söyleyerek, bar girişindeki kişileri hedef alıp rastgele ateş etmesinin öldürme kastıyla hareket ettiğini gösterdiği, orada bulunmayan D.T. yerine kurşunların isabet ettiği Sarp Öztürk'ün hayatını kaybetmesinde olası kast hükümlerinin uygulanmasının mümkün olmadığı belirtildi.

'ASLİ FAİL OLARAK İŞTİRAK' ETTİ

Sanık Ş.P'nin olayda kullanılan silahını bilerek ve isteyerek Metin B'ye verdiği ifade edilen tebliğnamede, Metin B. ile fikir ve irade birliği içinde hareket ettiği, bu kapsamda doğrudan kastla öldürme ve yaralama suçlarına "asli fail olarak iştirak" ettiği vurgulandı. Tebliğnamede, Ş.P. ve M.P'nin "doğrudan kastla" öldürmeye-yaralamaya yardım suçlarından yargılanmaları gerekirken, suç vasfında hataya düşülerek olası kast hükümlerine tabi tutulduğu bildirildi.

Bar sahibi D.T'yi silahla tehdit eden sanıkların, olayın başından beri Metin B. ile hareket ettiği, olay yerine hazırlıklı geldiği belirtilen tebliğnamede, sanıkların D.T'yi öldürmeye teşebbüs suçuna asli fail olarak katıldıkları kaydedildi.

Tebliğnamede, sanıklar hakkında bar sahibi D.T'yi öldürmeye teşebbüsten verilen beraat kararının bozulması istendi. Bu arada, Ş.P'ye 6136 sayılı kanun hükümlerine aykırı silah bulundurmaktan verilen 2 yıl 6 ay hapis cezası ile suçluyu kayırmaktan hakkında dava açılan H.M'ye verilen 3 yıl hapis cezasının ise onanması talep edildi.

KÜRTÇE ŞARKI SÖYLEMEDİĞİ İÇİN ÖLDÜRDÜ

Mersin'de bir bara giden Metin B, Ş.P. ve M.P, garson aracılığıyla Kürtçe şarkı çalınmasını istedi. Garsonun konsept gereği Kürtçe müzik çalamayacaklarını söylemesi üzerine aralarında tartışma çıktı. Durumu fark eden iş yeri sahibi D.T, şüphelilerin yanına giderek tartışmanın nedenini sordu. Bu sırada Ş.P'nin kendisine, "Neden Kürtçe müzik çalmıyorsun" diye sorması üzerine, D.T. kendisinin de Kürt olduğunu belirterek, konseptlerinde olmadığı için Kürtçe müzik çalmadıklarını söyledi.

Bunun üzerine firardaki şüpheli Metin B, D.T'ye hakaret edince tartışma çıktı. Tartışma sırasında Ş.P, D.T'ye "Sen bu memlekette fazla yaşamazsın, seni öldürürler" derken, D.T. de "Ben buradayım, kim öldürecekse gelsin" şeklinde cevap verdi. Çalışanların araya girmesiyle olay büyümeden önlendi. Bu tartışmadan yaklaşık 5-10 dakika sonra Metin B. ile Ş.P. ve M.P. yeniden bara geldi.

SEN BU KAFA İLE YAŞAMAZSIN

İşletmeci D.T, olay çıkmaması için bar dışına çıktığında, kendisine "Bu memlekette Başbakan bile Kürtçe konuşuyor, siz burada Kürtçe müzik yapmıyorsunuz" diye bağırmaları üzerine yeniden tartışmaya başladı. Sanıklar, D.T'ye küfür edip, "Sen bu kafa ile fazla yaşamazsın" diye bir kez daha tehdit ederek ayrıldı. Zanlılar, bara yeniden gelip, iş yerini kurşunladı. Olayda şarkıcı Sarp Öztürk öldü, 3 kişi yaralandı. Olayın şüphelilerinden Ş.P. ve M.P. çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, Metin B. ise firar etmişti.

18 YIL CEZA YEDİ

Mersin 3. Ağır Ceza Mahkemesi, Ş.P'ye Sarp Öztürk'ün öldürülmesine, 3 kişinin yaralanmasına yardım, bar sahibi D.T'yi silahla tehdide yardım ve tehdit ile kanuna aykırı silah bulundurmak suçlarından toplam 19 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırmıştı. M.P. ise aynı suçlardan 7 yıl 9 ay 26 gün hapis, 5 bin 980 lira adli para cezası vermişti.

ANKARA

Kaynak: AA / Güncel

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı Yargıtay Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title