Haberler

HDP'li Öcalan'ın "Kürtçe" çıkışı MHP'li vekili küplere bindirdi: Zorla yaptırmak isteyenlerin sonu sarı torba

Güncelleme:

2023 bütçe görüşmelerinde Kürtçe'nin resmi dil olup okullarda öğretileceğini belirten Ömer Öcalan'a MHP'li Levent Bülbül'den tepki geldi. Bülbül, "Zorla yapmak isteyene hodri meydan. Kim neyi ne şekilde yapmak istiyorsa biz buradayız. Zorla yapmaya çalışanlar sarı torbaların içerisinde nereye gömüldüğü belli değil" sözleriyle yanıt verdi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde gergin başlayan bütçe maratonu devam ediyor. Bugün HDP grubu adına söz alan Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan, TBMM kürsüsünde dikkat çeken ifadeler kullandı.

"BU DİL KONUSUNDA ISRARCIYIZ"

Öcalan yaptığı konuşmada "Hem Kürtçe dilinin resmî bir dil olması için hem de ana dilde eğitim dili olması için büyük bir mücadeleyi yürütüyoruz" diyen Ömer Öcalan, "Bu cumhuriyetin yüz yıllık tarihinde bir asimilasyon tarihî olduğunu unutmayalım. Cumhuriyetin 2'nci yüzyılına giriliyor. Biz, bu 2'nci yüzyılda ret ve inkar kabul edilmeyecek. Biz bu dil konusunda ısrarcıyız, geri adım atmayacağız" ifadelerini kullandı.

"AYNI SON HERKESİ BEKLER"

Bu sırada meclis sıralarından tepkiler yükseldi. Konuşma sonrası söz isteyen MHP Grup Başkanvekili Levent Bülbül, "Bu memleketin milli mücadele dönemi hikaye dense de en çarpıcı gerçekleridir. Türkçe bilmeyen analarımızın ay yıldıza sarılarak, kahramanca mücadele ederek kazandık bu milli mücadeleyi. O hatibin Türkiye'de alışacaksınız zorla bu iş olacak, zorla yapmak isteyene hodri meydan. Kim neyi ne şekilde yapmak istiyorsa biz buradayız. Zorla yapmaya çalışanlar sarı torbaların içerisinde nereye gömüldüğü belli değil. Aynı son herkesi bekler." dedi.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Güncel

AK Parti MHP Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (17)

Mahmut LALOĞLU:

Altılı masa bunları bu hale getirdi. Kimse sahtekarlık yapasın terörün kaynağı 6 masa ve bütün kötülüklerin anası chp.... 6 lı masa ve chp yi bu millet silerse terörde silinir.

191
154
yanıtYanıtla
Serkan Bayındır:

Altılı masaya diyorum.. Şu hdpkkyı içinizden çıkarsanız ak parti seçmeninin 4 te 1 i size oy verir.. Okadarı bile seçimi kazanmanıza yeter.. Ama siz bu kafa ile kazanamazsınız..

112
116
yanıtYanıtla
Mehmet Vatandaş:

ismi lazım değil hdp li vekil, Türkiye Cumhuriyeti 100 yıldır asimile politikası uygulasa idi senin esamen kalmazdı bu gün.

154
52
yanıtYanıtla
ferfer:

mhp oy devşirebilmek için modası geçmiş şeylere sarılıyor şimdi gündem bumu ne yani bu şimdi????akşama kadar söylesinler sanane sen niye zıplıyon bu memlekette onların dediği ne zaman olduki şimdi gayretlendin mhp:)))

63
142
yanıtYanıtla
kallanpa kallanpa:

İsabet olmuş bu sefer yanlarına kalmamış

147
50
yanıtYanıtla
HALİS ER:

SARI GÜZEL RENK

120
52
yanıtYanıtla
Sadık:

Malesef böyle istekleri , altılı masaya dayattırdıkları şartlar ,oy için Kabul etmemek lazım.Ülkeyi bölmeye kadar gider.

106
55
yanıtYanıtla
mr.x:

kin ve nefret partisi

85
28
yanıtYanıtla
Ahmet Ispir:

terörist liderinin yeğenini hdp de vekil yaparsanız, meclise sokarsanız kürtçede konuşur. paçavralarınıda mecliste açar. vekil listelerine teröristlerle ilişkisi olanların yakın akrabalarının girmemesi lazım.

40
10
yanıtYanıtla
mardinli yiğit:

Ya hu Okullarda ingilizce ders olarak öğretiliyor, Almanca ve Fransızca dilleri de öğretiliyor, konu Kürtçe olunca nedir bu saldırganlık tutumu anlamıyorum!! bırak kardeşim isteyen istediği dil de eğitimini görsün, nedir bu ırkçı yasakçı yaklaşımınız!! hani kardeştik!! zorunuza giden nedir!

12
35
yanıtYanıtla
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title