Haberler

Kurtarma Operasyonunda 20 ABD'li Komando Geri Çekilmiş

Güncelleme:

IŞİD'in infaz ettiği Amerikalı gazeteci James Foley'i kurtarmak için ABD'nin düzenlediği operasyonda komandolar çatışma sonucu çekilmek zorunda kalmış.

IŞİD’in infaz ettiği Amerikalı gazeteci James Foley’yi kurtarmak için temmuz başında ABD’nin düzenlediği operasyonun ayrıntıları ortaya çıktı. Yirmiden fazla Delta komandosu çatışma sonucu çekilmek zorunda kalmış.

OPERASYON TEMMUZDA BAŞLADI

Suriye’de iki yıla yakın süredir kayıp olan, salı akşamı IŞİD tarafından infaz görüntüleri yayınlanan 40 yaşındaki Amerikalı gazeteci James Foley’yi kurtarmak için düzenlenen operasyon su yüzüne çıktı. İngiltere’de yayımlanan The Telegraph gazetesine konuşan kaynaklara göre, operasyon temmuz ayının başlarında düzenlendi.

DELTA KOMANDOLARI SURİYE'YE İNDİ

Operasyon için ‘modifiye edilmiş’ Black Hawk helikopterlerden paraşütle atlayan yirmiden fazla Delta komandosu Suriye’ye indi. ABD’li rehinelerin tutulduğuna inanılan Rakka kenti yakınlarındaki Ukayrişa köyü civarına inen komandolara, Ürdün Özel Kuvvetleri de eşlik etti.

HELİKOPTERLERE BİNİP KAÇTILAR

IŞİD’in Suriye’deki üç ana kampından birinin bulunduğu bölgeye hava bombardımanının ardından inen komandolar, rehinelerin tutulduğuna inandığı binada kimseyi bulamadı. Köyün içerisinde ‘ev ev arama’ sürerken IŞİD’in destek gücü Rakka’dan geldi ve Suriyeli tanıklara göre ‘üç saat süren bir çatışma’ yaşandı. Rakkavi kod adını kullanan görgü tanığına göre 03.00 sularında biri Amerikalı, biri Ürdünlü iki yaralı komandoyu alarak askerler helikopterlere binip alanı terk etti. Rakkavi’ye göre rehinelerin yeri operasyondan 24 saat önce değiştirilmişti.

Öte yandan, IŞİD’in Foley infaz edilmeden bir gün önce ailesine yolladığı mektup yayınlandı. Mektupta ABD, Foley ‘öldürülemez’ sanarak fidye isteğine ya da El Kaide bağlantılı tutuklu Doktor Afia Sidiqqi’yle takas talebine "Hayır" dediği için suçlanıyor.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

James Foley Suriye Rakka Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (31)

yazıkkkkkkk:

20kişiye ne gerek rambo yu göndereydiniz kendinizi Hollywood film stüdyolarında zannettiniz galiba

48
3
yanıtYanıtla
Mücahit:

''Kahraman Amerikan Askerinin sağ salim evlerine dönmeleri için dua ediyorum. '' Hatırlayamadım kimindi acep bu söz :D Yarın birileri çıkıp bu sözü tekrarlar belki. Nede olsa yüssüz insanlar. Sonra Allah deyip durumu toparlarlar :D

32
3
yanıtYanıtla
Zafer:

bunlar örtbas felandır. CIA isterse IŞİD''i 1 haftada tarumar eder.

16
17
yanıtYanıtla
çorum ceren:

anladığım kadarıyla şeytanın ordusunun(iş-it) hakkından ancak kürt savaşçıları geliyor. vay anasını be. . . helal olsun. orta doğuda sadece onurlu bir halk kalmış oda kürtler. . . . . . .

11
18
yanıtYanıtla
Panzer:

Hic Müslüman biri Dinine leke sürecek harektte bulunurmu? Dindar gibi gösterip Insanliga sivmayan isler yapiyorlar!! PKK gibi bunlard da cakma Müslüman!

11
12
yanıtYanıtla
OSMAN TÜRKsanal74@hotmail.com:

TC ASKERİ BEYGAMBER YOLUNDAN DÖNMÜYORLAR HAHE ERGENEKOMCULAR . .

yanıt0
yanıt0
dewletufeylbinamrr@hotmail.com:

dinini öğren bi ilk önce . islamda kafa kesmek var mı yok mu bi öğren

yanıt0
yanıt0
BYgpbeyazity@yahoo.com:

PKK ZATEN KOMUNİST BİR ÖRGÜT. . .

yanıt0
yanıt0
levent:

yalan ya o gazeeteciyi de öldürmemişlerdir. abd istese 5 dk da bitirir işidi. İŞİD:=ABD

14
8
yanıtYanıtla
antepli:

ışıd ın islamla bir alakası yoktur tamamaen fitne gavur bir örgüttür bu örgütte bir çok ülkenin parmagı var er yada geç allahın adeleti tecelli edecektir

15
6
yanıtYanıtla
Tüm 31 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title