Haberler

Kürtaj Parası Cinayeti Sanıklarına Çifte Müebbet İstemi

Güncelleme:

Bursa'da, sevgilisine kürtaj yaptırmak için istediği parayı vermeyen amcası ile yengesini öldüren şahıs ve sevgilisi hakkındaki soruşturma tamamlandı.

Bursa'nın Mudanya İlçesi'de sevgilisine kürtaj yaptırmak için istediği parayı vermeyen amcası ve yengesini yastıkla boğarak öldürdüğü öne sürülen 23 yaşındaki Gökhan A. ve sevgilisi 24 yaşındaki Seda T. hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Savcılık, tutuklanan Gökhan A. ve Seda T. hakkında 'Kasten öldürmek' suçundan çifte ağırlaştırılmış ömürboyu ve hırsızlık suçundan 5'er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı.

Bursa'nın Mudanya İlçesi'nde geçen mayıs ayında meydana gelen olayda, Bursa merkezde oturan 76 yaşındaki Fahriye ve 84 yaşındaki Arif Aksu çifti kendilerinden haber alamayan komşularının polise bildirmesi üzerine, yaz aylarını geçirdikleri evlerinde dövülüp, yastıkla boğularak öldürülmüş olarak bulundu.

GÜVENLİK KAMERALARI KAYDETMİŞ

Bölgede bulunan güvenlik kameralarını inceleyen polis ekipleri, yaşlı çiftin yeğeni Gökhan A.'nın 4 gün önce apartmana girdiği ve yarım saat sonra da ayrıldığını tespit etti. Gözaltına alınan Gökhan A. cinayeti itiraf etti.

'PARALARI EVDE SAKLADIĞINI BİLİYORDUM'

Sevgilisi Seda T.'nin 3 aylık hamile olduğunu öğrendiğini, kürtaj için gerekli olan 4 bin TL'yi amcasından istediğini söyleyen Gökhan A., polise veridği ifadesinde, "Bankadan, 28 bin euro ve 24 bin lira çektiğini ve bu paraları evde sakladığını biliyordum. Olay günü Seda ile Mudanya'ya gittim. Sevgilim araçta kaldı. Ben de 4 bin lira istemek için yanlarına gittim. Beni terslediler, 'Bir daha buraya gelmeni istemiyoruz' dediler. Sinirlendim ve ikisini dövdüm bayıltana kadar. Sonrada yastık ile boğdum. Evde olduğunu bildiğim paraları aradım, fakat bulamadım" dedi.

Evde inceleme yapan polis ekipleri 28 bin euro ve 24 bin lirayı mutfaktaki tencerenin içerisinde bulurken, gözaltına alınan iki sevgili ise sevk edildikleri adli makamlarca tutuklandı.

DAHA ÖNCE DE KÜRTAJ OLMUŞ

Savcılık tutuklu sanıklar Gökhan A. ve sevgilisi Seda T. hakkında yürüttüğü soruşturmayı tamamladı. Cumhuriyet Savcısı, Gökhan A. hakkında 'Yakın akrabayı öldürmek' suçundan, sevgilisi Seda T. hakkında ise 'Kasten öldürmek' suçundan çifte ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezası istemiyle dava açtı. Ayrıca her iki sanığın 'Hırsızlık' suçundan da 5'er yıla kadar hapisleri istendi.

Bu arada Seda T.'nin daha önce de sevgilisi Gökhan A.'dan hamile kaldığı ve kendi imkanlarıyla kürtaj olduğu öğrenildi. Tutuklu sanıklar önümüzdeki günlerde Bursa 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mudanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title