Haberler

"Kürtaj İnsanın Doğma Hakkını Elinden Almaktır"

Güncelleme:

OMÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Okuyan, kürtajın cinayet olduğunu belirterek, "Kürtaj, insanın doğma hakkını elinden almaktır" dedi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Mehmet Okuyan, kürtajın cinayet olduğunu belirterek, "Kürtaj, insanın doğma hakkını elinden almaktır. Cahiliye döneminde kız çocuklarını öldürmenin bu günkü karşılığı kürtajdır" dedi.

Kutlu Doğum Haftası kapsamında Ünye İlçe Müftülüğü tarafından Kapalı Spor Salonu'nda bir konferans düzenlendi. Ünyeliler konferansa ilgi gösterirken, spor salonunu tamamen doldurdu. Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu, AK Parti Ünye İlçe Başkanı Av. Ahmet Çamyar, Orman İşletme Müdürü Recep Temel, İl Genel Meclisi Üyesi Fahri Şahin'in de dinlediği konferans öncesinde ilk olarak Cerrahoğlu Cami İmamı Veysel Kılıçarslan Kur'an-ı Kerim okudu. Ardından açılış konuşması için kürsüye gelen Ünye İlçe Müftüsü Aydın Yığman, bu özel güne iştirak ettikleri için tüm katılımcılara teşekkür ederek, "İnsan, Allahü tealanın yeryüzüne gönderdiği en şerefli mahluktur. Alemin özü, göz bebeğidir. Her Müslümanın kalbi Allah'ın makamıdır. Dolayısıyla birbirimizi kırmayacağız, incitmeyeceğiz. Kim bir Müslümanı kırar ve gücendirirse Allahü tealayı incitmiş ve gücendirmiş olur" dedi.

Ünye Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleşen Kutlu Doğum Haftası kutlama etkinliklerinde 6 aydır Şef Sezin Akkan yönetiminde çalışmalarını sürdüren Ünye Müftülüğü Korosu ilahiler söyledi. Çatalpınar İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden oluşan 4 kişilik sema ekibi de sema gösterisiyle programa katıldı.

ANMAK YETMEZ, ANLAMALIYIZ

Kutlu Doğum Haftası'nın her yıl 14-20 Nisan tarihleri arasında kutlandığını belirten Prof. Dr. Mehmet Okuyan, şöyle konuştu: "Bir hafta Hz. Peygamber ile yaşamaya çalışmalıyız. Herkes Hz. Peygamberi çok seviyor. Seviyor ama layıkı vechi ile sevdiği peygamberi tanıyor mu? Ne kadar tanıyoruz, sevdiğimizin karşılığında neler yapıyoruz. İşte bunları düşüp ona göre hareket etmeliyiz. Anmak yetmez, anlamalıyız. Nuh'un gemisinin bugünkü karşılığı İslam'dır. İslam'la yaşamaktır. Hayatınızı kuranlaştırırsanız, kuran sizi salihi kemale ulaştıracaktır"

KÜRTAJ CİNAYETTİR

Bu yıl Kutlu Doğum Haftası'nın konusunun "Hz. Peygamber ve İnsan Onuru" olduğunu belirten Prof.Dr. Okuyan, sözlerini şöyle sürdürdü: "İnsan onuru hayat hakkı ile başlar. Kürtaj, insanın hayat hakkını elinden almaktır. Bu bir cinayettir. Cahiliye döneminde Firavun tahtını korumak için erkek çocukları öldürtüyordu. Yine Mekke'deki bazı müşrikler cahiliye döneminde kız çocuklarını öldürüyorlardı. Bugün bunun karşılığı kürtajdır. Kürtaj, Allah'ın adını rahim dediği emanet ettiği küçük yavruyu kesip doğrayıp onun doğma hakkını elinden almaktır. Kürtaja izin veren anne babaya, anne baba denemez. Bir Müslüman kürtajı aklının ucundan bile geçirmemeli. İnsan onuru hayat hakkı ile başlar. Kürtaja izin verenler, huzuru mahşer de hesabını çok ağır verecektir. Döllenmiş bir yumurtaya müdahale insan katletmekten farksızdır."

Konferansın sonunda Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine katkı sağlayan kişi ve kuruluşlara plaket ve hediyeler takdim edildi. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ahmet Arpacıoğlu Mehmet Okuyan Ünye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title