Haberler

Kürdistan Irak Petrol ve Gaz Konferansı Yarın Başlıyor

300 şirketin katılacağı "3. Kürdistan Irak Petrol ve Gaz Konferansı" yarın Erbil kentinde başlıyor Konferansın açılışını IKBY Başbakanı Barzani ile Doğal Kaynaklar Bakanı Havrami yapacak ...

"3. Kürdistan- Irak Petrol ve Gaz Konferansı" yarın Erbil kentinde başlıyor.

Saad Abdullah Konferans Salonu'nda düzenlenecek ve 3 gün sürecek konferansın açılışını Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani ile Doğal Kaynaklar Bakanı Aşti Havrami yapacak.

Konferansa Exxon Mobil, Genel Chevron, DNO, TAQA, Total, Gazprom, Gulf Keystone Petroleum, Addax Petroleum, Hunt Oil Middle East, Oryx Petroleum, Day One, Marathon Oil Corporation, Irak Oil ve Maersk Oil'in de arasında yer aldığı 300 şirketin üst düzey yöneticilerinin katılması bekleniyor. 45 şirketin sponsorluğunu üstlendiği konferansa 850 delege ile 45 konuşmacı katılacak.

Etkinliği organize eden CWC şirketi Başkan Yardımcısı Newar Abdülhadi, AA muhabirine yaptığı açıklamada Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın da konferansa katılacağını söyledi. Abdülhadi, Irak Başbakanı Nuri El-Maliki ile Irak Petrol Bakanını da konferansa davet ettiklerini ifade etti.  Abdülhadi, konferansta petrol ve gaz aktarımı ile son teknolojiler üzerine sunumların yapılacağı belirtti.

Konferansın ilki 13 Kasım 2011 tarihinde, ikincisi ise 3 Aralık 2012'de Erbil'de düzenlenmişti. - Erbil

Kaynak: AA / Güncel

Neçirvan Barzani Erbil Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title