Haberler

"Kurban" Konulu Konferans

Güncelleme:

Konferansa Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Akpınar konuşmacı olarak katıldı.

Üniversitemiz Kültür Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Araştırma Hikmet ve İlim Topluluğuna üye öğrenciler tarafından, Fen - Edebiyat Fakültesi Ömer Asım Aksoy Konferans Salonunda düzenlenen "Kurban" konulu konferansa Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Akpınar konuşmacı olarak katıldı.

Dinin dünyayı dizayn etmek için gönderildiğini söyleyen Prof. Dr. Akpınar, dinin her alanla ilgilendiğini belirtti.

Prof. Dr. Akpınar, "Din, Allah'ın insanlığa en büyük lütfu olan doğa, çevre, kâinatı yerli yerince kullanmak, bu kâinattaki sistemin parçalarının görevlerini hakkıyla yerine getirmek için ne lazımsa onu sağlar. Onun yolunu yöntemini insanlara gösterir. Bu nedenle dini sadece bireyin ibadet hayatıyla sınırlamak ya da sadece vicdanların işi olarak görüp, vicdanlara hapsetmek yanlıştır" şeklinde konuştu.

İçinde bulunduğumuz Zilhicce ayının hac, kurban ayı olduğunu belirten Prof. Dr. Akpınar, "Haccın, kurbanın gündeme gelmesi gereken aydır. Çünkü İslam'ın en temel ibadetlerinden birisi hacdır. Kurban'da hacla birlikte gerçekleştirilen bir ibadettir. Bütün ibadetler gibi bu ibadetlerinde hem bireyi ilgilendiren, hem de toplumu ilgilendiren bu ibadetlere katılanları da katılmayanları da ilgilendiren çok yönlü boyutları vardır" ifadesinde bulundu.

"Kurban, Allah'a teslim olmaktır" diye konuşan Prof. Dr. Akpınar, kurbanın İbrahim ve İsmail peygamberlerden bize kalan peygamber sünneti olduğunu söyledi. Kurbanın sadece kurban kesenlere özgü bir iş olmadığına dikkat çeken Prof. Dr. Akpınar, bu ibadetin çok yönlü, çok kapsamlı olduğunu belirtti.

Prof. Dr. Akpınar, "Şiar, Allah'a ibadete vesile olan araç, ona yaklaştıran eserdir, bizleri O'nun yolunda tutan işarettir, kulluk göstergesidir. Kurban da şiardır, sadakat testidir. O'ndan başkasını gönülden kesip atmaktır" diye konuştu.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Araştırma Hikmet ve İlim Topluluğu Öğrenci Başkanı Yusuf Demirdüzen, "Topluluğumuzun amacı, 'Parlayan Yıldız Gaziantep Üniversitesi' öğrencilerini sosyal, kültürel ve ilmi açıdan hayata hazırlayıp yüce yaratıcının kainattaki hikmetlerini araştıran sorgulayan, bulduğu izlerle ve formüllerle üreten bir birey olarak hayata kazandırmaktır" şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ömer Asım Aksoy Ali Akpınar Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title