Haberler

Kurban Kesim Yerinde Muhtemel Kazalara Anında Müdahale

Güncelleme:

Yaklaşan Kurban Bayramıyla Birlikte Hazırlıklar da Başladı.

Yaklaşan kurban bayramıyla birlikte hazırlıklar da başladı. Beylikdüzü genelinde kurban satış ve kesim yeri olarak belirlenen Kavaklı Mahallesi Volvo Kavşağı'nda Beylikdüzü Belediyesi tarafından oluşturulan tesiste, muhtemel kazalara ilk yardım için bayram süresince alanda bir hemşire ve ambulans hazır bulunacak.

Kurban satış ve kesim yerini denetim amacıyla ziyaret eden Beylikdüzü Belediyesi Başkan Yardımcısı Tahir Sert, kesim konteynırlarını inceleyip, hayvan sahipleriyle görüşerek bilgi aldı. Alandaki düzenden ve satışlardan memnun olduklarını bildiren hayvan sahipleri, bayrama kadar ellerindeki ürünlerin tükeneceği yönünde görüş bildirdiler.

Hayvan sahipleri satışlardan memnun

Beylikdüzü Belediyesi tarafından kurban satışı ve kesim yerinde hayvan satıcıları ve vatandaşların rahat edebilmesi için oluşturulan modern tesiste, çevre temizliği ve hijyene büyük özen gösteriliyor. Kurban kesiminde sertifikası ve portör muayeneleri yapılmış kasaplar görev alacak. Bir büyükbaş hayvan kesim ve parçalama işleminin 20-25 dakikada tamamlandığı alanda, hiç kimse mağdur olmayacak.

Kurban satış ve kesim yerinde bir veteriner ile muhtemel kazalara karşı da alanda ambulans ve bir hemşire görev yapacak. Alanda ayrıca açılan Kızılay standında isteyen herkes yardıma ihtiyacı olanlara bağış yapabilecek.

Beylikdüzü genelinde kurban satışı yalnızca belediye tarafından kurulan Volvo Kavşağı'nda yapılırken, özel kesim yerleri olarak da Marmara Evleri İhlas Sitesi 1 ve 2. kısım ile Dereağzı Mahallesi'nde bulunan Gürpınar Kız Kuran Kursu da bayram süresince faaliyet gösterecek.

Zabıta ekipleri kaçak kesime izin vermeyecek

Zabıta ekiplerinin güvenlik ve kontrolü sağladığı alanda, kurbanlarını cadde, sokak, park, meydan ve otoban kenarlarında ve ilan edilen kesim yerleri dışında kesenlere Çevre, Hayvanları Koruma, Hayvan Sağlığı Zabıtası ve Kabahatler Kanunu'na aykırı davranmaları nedeniyle gerekli idari ceza uygulanacak.

Alanda bulunan 5 büyük çadırda şuan 80 büyükbaş ile 117 küçükbaş hayvan bulunuyor. Büyükbaş hayvanlarda fiyat aralığı 4 bin ila 8 bin TL arasındayken, küçükbaşlar da ise 800 TL ila 1200 TL arasında değişiyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title