Haberler

Kurban Bayramı'na Doğru

Sivas Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerinin hayvan pazarında yaptığı denetimlerde bir besicinin "Roberto Carlos" ismini verdiği, 1 ton ağırlığındaki boğa ilgi gördü

Sivas Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, Kurban Bayramı öncesi hayvan pazarında denetim yaptı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İhsan Aslan'ın da katıldığı denetimlerde müdürlüğe bağlı veteriner hekimler, Ahırlar Bölgesi'nde kurulan hayvan pazarına Sivas merkez ve çevre köylerden getirilen büyükbaş ve küçükbaş hayvanları kontrol etti.

Görevli veterinerlerce kurban pazarına getirilen tüm hayvanların kurbanlık sayılabilmesi için taşıması gereken özelliklerin kontrol edildiğini belirten Aslan, pazara 2 bin 300 büyükbaş ve 150 civarında küçükbaş hayvanın giriş yaptığını aktardı.

Büyükbaş hayvan sayısında bu yıl artış yaşandığını dile getiren Aslan, Sivas'ta genellikle kurbanda büyükbaş hayvanın tercih edilmesinin buna neden olduğunu söyledi.

Denetimlerde, Kurtlapa Beldesi'nde besicilik yapan Mehmet Boztaş'ın yetiştirdiği 1 ton ağırlığına sahip ve 13 bin lira fiyat biçilen 3 yaşındaki "Roberto Carlos" ismi verilen boğa, pazarın gözdesi oldu. - Sivas

Kaynak: AA / Güncel

Roberto Carlos Kurban Bayramı İhsan Aslan Sivas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title