Haberler

Kumluca 'Analar Ağlarken Sevincim Buruk Kaldı'

'Analar ağlarken sevincim buruk kaldı' 654'üncü Tarihi Kırkpınar Güreşleri'nde başpehlivan olarak altın kemeri kazanan, Muratpaşa Belediyesi güreşçisi Orhan Okulu memleketi Kumluca'da büyük coşkuyla karşılandı.

'Analar ağlarken sevincim buruk kaldı'

654'üncü Tarihi Kırkpınar Güreşleri'nde başpehlivan olarak altın kemeri kazanan, Muratpaşa Belediyesi güreşçisi Orhan Okulu memleketi Kumluca'da büyük coşkuyla karşılandı. Başpehlivanın annesi Huriye Okulu, terör saldırıları nedeniyle hayatını kaybedenlerin anneleri ağlarken, oğlunun başarısına sevinemediğini söyledi.

Kırkpınar Başpehlivanı Orhan Okulu'nun Kumluca Belediyesi tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda organize edilen karşılama törenine, Merkez Valisi Veysel Dalmaz, Kaymakam Polat Kara, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Gürcan Yıldırım, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Emniyet Müdürü Hüseyin Boz, Ak Parti İlçe Başkanı Arif Yavuzer, daire amirleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve bölge halkı katıldı.

İlçe girişinde vatandaşlar tarafından konvoyla karşılanan Orhan Okulu, üstü açık otobüsle ilçe turu attı. Cumhuriyet Meydanı'nda vatandaşların büyük sevgi gösterileriyle karşılanan Orhan Okulu ve diğer pehlivanları, protokol üyeleri tebrik etti. Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, 1997 yılından bu yana Orhan Okulu'nun güreşlerini takip ettiğini ve bugün geldiği noktada başarının tesadüf olmadığını söyledi.

Kaymakam Polat Kara ve merkez Valisi Veysel Dalmaz da konuşmalarında ata sporu yağlı güreşin bireysel olarak elde edilen başarılar olduğunu, bu konuda büyük bir azimle başarı gösteren güreşçileri kutladıklarını belirtti. Konuşmaların ardından protokol üyeleri, sponsor ve hayırseverler tarafından güreşçilere çeşitli hediyeler verildi.

Törenden sonra gazetecilere açıklama yapan anne Huriye Okulu, oğlunun büyük bir başarı elde etmesine rağmen son günlerde yaşanan terör olayları ve şehitler nedeniyle sevincinin buruk olduğunu belirterek, "Ben oğlumun başarısından dolayı gözyaşı döktüm ancak şehit anaları oğullarının şahadeti nedeniyle ağladı. Türkiye'nin her yerinden şehitler gelmiş, şehit haberleri geliyor. Bundan dolayı çok üzüntülüyüm, analar ağlıyor. Ben çok sevinçliyim ama, sevincim buruk" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Veysel Dalmaz Polat Kara Muratpaşa Kırkpınar Politika Güncel Haberler

title