Haberler

'Kültürel Çeşitlilikten Faydalanalım?

Güncelleme:

Almanya'da 'İşletmelerde, medyada ve kamuda çeşitliliği geliştirmek' amacıyla bir konferans düzenlendi.

Batı Alman Radyo Televizyon Kurumu WDR'de 'İşletmelerde, medyada ve kamuda çeşitliliği geliştirmek' adı altında bir konferansa katılan Federal Göç ve Uyum Bakanı Maria Böhmer ile KRV Eyalet Çalışma ve Uyum Bakanı Guntram Schneider, 'Toplumumuzdaki kültürel çeşitlilikten daha fazla faydalanmalıyız' mesajı verdi.

ALMAN WDR televizyonu, 'İşletmelerde, medyada ve kamuda çeşitliliği geliştirmek' adı altında bir konferans düzenledi. WDR Köln Funkhaus stüdyosunda gerçekleştirilen ve WDR Yayın Müdürü Monika Piel'in ev sahipliğindeki konferansa Federal Hükümet Göç ve Uyumdan Sorumlu Devlet Bakanı Maria Böhmer ile KRV Eyalet Çalışma ve Uyum Bakanı Guntram Schneider konuşmacı olarak katıldı. Sunuculuğunu Till Nassif ve Pınar Atalay'ın yaptığı konferansta, medya, ekonomi ve kamu işletmelerinde Almanya'daki kültürel çeşitlilikten ne oranda faydalanıldığı konusu masaya yatırıldı.

GÖÇMEN KÖKENLİ ORANI ARTMALI

WDR'in toplumsal birlikteliği destekleyen bu önemli konuya gösterdiği yaklaşımından ötürü sevinçli olduğunu belirten Bakan Maria Böhmer, şunları söyledi 'Ülkemizin geleceğinin olan gençlerin önemli bir bölümü göçmen kökenli. Buna karşılık, yapılan araştırmalarda Almanya'da sadece beş şirketten birinin göçmen kökenlilere önem verdiği ortaya çıktı. Bunu değiştirmeliyiz. Başarıya giden yol çeşitlilikten geçer. Bu hepimizin ortak biçimde üzerine çalışması gereken bir konu. WDR bu konuda olumlu bir örnek. Genele baktığımızda da görsel medyada göçmen çalışan oranı çok kötü değil. Ancak günlük gazetelerde bu oran sadece yüzde bir. Daha çok göçmen kökenli gazeteci olmalı. Ancak bu sayede İslam karşıtı ya da göçmenlerle ilgili olumsuz yayınlara yönelmelerin önüne geçebiliriz.'

İSLAM İÇERİKLİ YAYIN İSTEĞİ

Eski bir WDR Uyum Danışma Kurulu üyesi olan SPD'li Uyum Bakanı Schneider de şöyle konuştu 'WDR ve KRV Eyaleti'nin ortak bir hedefi var. Kamu ve idari birimlerde çok kültürlülük olsun, istiyoruz. WDR'in bir kamu birimi olarak Almanya'daki demografik değişimi takip etmesi sevindirici. KRV halkının yüzde 25'i göçmen kökenli. Bu insanların ihtiyaçları karşılanmalı. Buna dinleri de dahil. Almanya'da Uyum ve Katılım Yasası'nı meclisten geçiren ilk eyaletiz. Böylece göçmen kökenli insanların topluma dahil, iş ve sosyal hayatlarında daha verimli olmalarını amaçlıyoruz. Sadece kamu değil, özel şirketler de bu yolu izlemeli. Bunun aksini yapanlar, eyaletimizin ve ülkemizin geleceğini tehdit altında bırakacaktır. Elbette göçmen kökenliler Almanca konuşmak gibi vasıflara sahip olmalılar. Özellikle medyada bu son derece gerekli. Editörler ve diğer yöneticilerin arasında çok az sayıda göçmen kökeniler var. Bu işlenen konulardan belli oluyor. Şahsi olarak Müslümanlara doğrudan hitap eden, İslam konularına odaklanan bir yayının oluşmasının diliyorum. Ne zaman medyada göçmen ayrımının yapılmadığını görürsek, o zaman uyuma ulaşmış oluruz.'

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Maria Böhmer Almanya Köln Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu? Samsunspor Trabzonspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Samsunspor TS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester City Wolverhampton maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Wolverhampton maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title