Haberler

Kültür Sanat Mevsimi Ortaçgil'le Başladı

Güncelleme:

Sultanbeyli 2011-2012 Kültür Sanat Sezonu, ünlü müzisyen Bülent Ortaçgil'in müzik ziyafetiyle açıldı.

Sultanbeyli'ye kültür-sanat mevsimi, müzik dünyasının duayenlerinden biriyle geldi. "Değirmenler", "Bu Su Hiç Durmaz", "Benimle Oynar Mısın?" gibi şarkılarıyla müzik dünyasına damgasını vuran, 41 yılda sayısız albüme imza atmış Bülent Ortaçgil, Sultanbeyli'nin yeni sezon açılışında ilk konuğu oldu.

Kültür-sanat mevsimi geldi

2011-2012 Sultanbeyli Kültür Sanat Sezonu, 28 Eylül günü yapılan açılışla başladı. Büyük açılışta, Türk müziğinin büyük sanatçısı Bülent Ortaçgil, sevilen şarkılarını Sultanbeylililer için söyledi.

"Biz Sultanbeyli'yi eğitim ve kültür ilçesi olarak hayal ediyoruz"

Sultanbeyli Belediyesi kültürel çalışmalarını anlatan tanıtım filmiyle başlayan programda konuşan Başkan Hüseyin Keskin, açılışa katılan herkese teşekkür ederek başladı ve "İlçemizin iki kültür merkezine kavuşmasında emeği olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kadir Topbaş'a teşekkür ederim. Yine İl özel İdare'ye yaptırdığımız Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi için il genel meclis üyelerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Kültürel açlığı hızlı bir şekilde ortadan kaldırmak için çalıştıklarını söyleyen Keskin, geçen yıl yapılan "Aydos Sempozyumu", "Doğu-Batı Düşünce Günleri" gibi önemli etkinliklere değinerek "Önemli akademisyenleri ilçemizde ağırladık. İlçemize gelen hocalarımızın bizlere çok büyük katkısı oldu. Bu çalışmaları bu yıl da sürdüreceğiz." şeklinde konuştu. "Biz Sultanbeyli'yi eğitim ve kültür ilçesi olarak hayal ediyoruz.

Bu hayalle yola çıktık ve hayalin gerçekleşmesi için gayret gösteriyoruz" diyen Keskin, TEM otoyolu, hızlı tren ve üçüncü köprü yolunun önemli noktalarında olan Sultanbeyli'nin, girdiği gelişim süreci sonrası, birkaç yıl içerisinde bambaşka bir Sultanbeyli olacağını dile getirdi.

Konuşmanın ardından sahne alan Ortaçgil, müzik hayatı boyunca yaptığı birbirinden güzel şarkılarından seçtiklerini Sultanbeylililer için seslendirdi. Ortaçgil'in üzerinden yıllar geçse de eskimeyen şarkılarına ilgi büyüktü.

Yeni sezonda neler var?

Ortaçgil gibi önemli bir isimle başlayan sezon, devam eden programların kalitesinin habercisi oldu. Yeni sezonda birbirinden güzel konserler, paneller, yerli-yabancı önemli düşünürler ve hem minikler, hem yetişkinler için tiyatro oyunları, sanatseverleri bekliyor.

Konserlerde Sümer Ezgü'den Yücel Arzen'e, Gece Yolcuları'ndan Muzaffer Ertürk'e kadar birbirinden değerli sanatçılar var. Yavuz Bahadıroğlu, Beşir Ayvazoğlu, Senai Demirci, Ali Bayramoğlu, Ahmet Turan Alkan gibi isimler panel ve söyleşiler için gelirken, Uluslararası Okuma, Anlama ve Algılama Sempozyumu'nda Avustralya'dan Amerika'ya, Yemen'den Rusya'ya, Malezya'dan Bosna'ya kadar dünyanın takip ettiği önemli düşünürler ve ünlü Türk akademisyenler Sultanbeyli'ye gelecek. Çocuk tiyatroları ise miniklerin bu sezonda da eğlencesi…

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title