Haberler

Kültür Bakanı Günay'dan Kürtçe Çay Daveti

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay Van Turizm Fuarı'na katılmak üzere Van'a gitti.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay Van Turizm Fuarı'na katılmak üzere Van'a gitti. Hoşap kalesinde incelemelerde bulunan Bakan Günay, kalenin harem bölümünde oturarak çay içti. Bakan Günay, kendisiyle birlikte gezi programını takip edenlere Kürtçe, olarak "were rune çay wexe" (gelin oturun çay için) dedi.

Gezi, inceleme ve açılışlarda bulunmak üzere Van'a giden Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ferit Melen Havaalanı'nda Vali Münir Karaloğlu, Ak Parti Van Milletvekilleri Gülşen Orhan, Mustafa Bilici, Buhan Kayatürk, Fatih Çiftçi, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Nurrettin Alkan, kurum müdürleri ve partililer tarafından karşılandı. Havaalanından Gürpınar İlçesi'ne bağlı Güzelsu Köyü'ndeki 400 yıllık tarihi Hoşap Kalesi'ne giden Bakan Günay, yürütülen restorasyon çalışmaları hakkında kazı başkanı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Top'tan bilgi aldı.

Yaptığı incelemelerin ardından kalenin kazıları sırasında ortaya çıkarılan harem bölümünde oturup çay içen Bakan Günay, her fırsatta Van'a gelmeye çalıştığını belirterek, "Vali bey de her geldiğimde beni daha sarp tepelere tırmandırıyor. Belki adam Van'a gelmekten vazgeçer diye. Vazgeçmiyorum, tam tersine Van'a her geldiğimde gördüklerim benim Van'a olan ilgimi daha da artırıyor. Geçen geldiğimde müzenin temelini attık. Yarın yine inşaatın nasıl gittiğine bakacağız. Kazı ve restorasyon çalışmalarına bakacağız. Hoşap Kalesi benim şu ana kadar içini gezmediğim kalelerden birisiydi. Hakkari yoluna gidip gelirken bölgede çok durdum. Ama buraya kadar ilk kez çıkıyorum. Gerçekten sadece bir karakol değil, burada bir bey yerleşiminin olduğunu özellikle harem yapıları, odaları açıkça gösteriyor. Oldukça zevkli özenli, mimarisi bölgede biraz Farisi, biraz Osmanlı karması bir özellik taşıyor. Van'a verdiğimiz önem çerçevesinde Hoşap Kalesi'ndeki restorasyon, konservasyon çalışmalarımızı hızlandıracağız" dedi.

Bakan Günay, bir gazetecinin Kürtçe konuşmayı öğrenip öğrenmediğini sorması üzerine çevresinde kendisiyle birlikte geziye katılanlara Kürtçe 'Were rune çay wexe' (Gelin oturun çay iç) sözüyle karşılık verdi.

MİLLETVEKİLİNE 'MÜKÜS' ESPİRİSİ Hoşap Kalesi'nin Müküs (Bahçesaray İlçesi) beyleri tarafından yıkıldığı yönündeki açıklamalar üzerine Bahçesaraylı Ak Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan'a takılan Bakan Günay, 'Araştırma yapıyorum. Hoşap Kalesini Müküslülerin yıktığına dair söylentiler var. Eğer bu söylentiler doğruysa, kaynak bulmak ve yaptırmak konusunu Gülşen hanıma havale edeceğim" dedi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: Murat ÇAĞLAR / VAN, (DHA)

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Gökhan Gülşen Ertuğrul Günay Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title