Haberler

Küçükcan ve İldem'e Agit'ten Görevlendirme

AGİT, Prof. Dr. Küçükcan’ı Müslümanlara Karşı Hoşgörüsüzlük ve Ayrımcılıkla Mücadele Özel Temsilcisi, AGİT Daimi Temsilcisi Büyükelçi İldem’i de “İhtilaf Döngüsü” Koordinatörü olarak atadı.

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'nın (AGİT) 2014 yılı Dönem Başkanlığını üstlenen İsviçre, Prof. Dr. Talip Küçükcan'ı  Müslümanlara Karşı Hoşgörüsüzlük ve Ayrımcılıkla Mücadele Özel Temsilcisi, AGİT Daimi Temsilcisi Büyükelçi Tacan İldem'i de "İhtilaf Döngüsü" Koordinatörü olarak atadı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, 57 taraf ülkesiyle Kanada'nın batı kıyısındaki Vancouver'dan Rusya Federasyonu'nun doğu kıyısındaki Vladivostok'a kadar uzanan üç kıtaya yayılan, dünyanın en büyük bölgesel güvenlik kuruluşu AGİT'in 2014 yılı dönem başkanlığını üstlenen İsviçre, Marmara Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Küçükcan'ı "Müslümanlara Karşı Hoşgörüsüzlük ve Ayrımcılıkla Mücadele Özel Temsilcisi", AGİT Daimi Temsilcisi Büyükelçi İldem'i de "İhtilaf Döngüsü"  Koordinatörü olarak atadı.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Türkiye, AGİT coğrafyasında güvenlik topluluğu inşası hedefine ulaşılmasına yönelik çalışmalara ve AGİT'in siyasi-askeri, ekonomi- çevre ve insani boyutlarındaki faaliyetlere etkin katkı sağlamaktadır.

Müslümanlara karşı hoşgörüsüzlük ve ayrımcılıkla mücadele bağlamındaki kararlı yaklaşımımız ve başta Yukarı Karabağ olmak üzere sürüncemede kalmış ihtilafların çözümüne yönelik çabalarımız çerçevesinde söz konusu atamalar tarafımızdan memnuniyetle karşılanmıştır." - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Talip Küçükcan Mahsum Korkmaz İsviçre Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title