Haberler

Küçükcan, Agit Üyesi Ülkeleri Uyardı

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Müslümanlara Karşı Ayrımcılık ve Hoşgörüsüzlükle Mücadele Özel Temsilcisi AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Talip Küçükcan, Avrupa’da Müslümanlara karşı ayrımcılık ve hoşgörüsüzlüğün kaygı verici boyutta arttığını bildirdi.

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Müslümanlara Karşı Ayrımcılık ve Hoşgörüsüzlükle Mücadele Özel Temsilcisi AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Talip Küçükcan, Avrupa'da Müslümanlara karşı ayrımcılık ve hoşgörüsüzlüğün kaygı verici boyutta arttığını bildirdi.

Küçükcan, Avusturya'nın başkenti Viyana'da düzenlenen AGİT Daimi Konseyi yıllık toplantısına katıldı. AGİT üyesi 57 ülkenin Daimi Temsilcilerinin hazır bulunduğu toplantıda konuşan Küçükcan, üye ülkelerin çoğunda azınlık olarak yaşayan Müslümanlara karşı ayrımcılık ve hoşgörüsüzlüğün arttığını ve kaygı verici bir noktaya ulaştığını belirtti. Müslümanlara yönelik nefret söyleminin ve nefret suçlarının da belirgin biçimde yükselişe geçtiğini vurgulayan Küçükcan, İslami geleneklere uygun biçimde çocukların sünnet edilmesinin ve kurban bayramlarında hayvan kesiminin yasaklanmaya çalışıldığını belirterek bu girişimlerin din ve inanç özgürlükleri ile çeliştiğine dikkat çekti.

"MÜSLÜMANLARA VE CAMİLERE SALDIRILAR ARTIYOR"

Prof. Dr. Talip Küçükcan, konuşmasında Müslümanların ve camilerin fiziki saldırıya maruz kaldığını, ibadethanelerinin duvarlarına ırkçı sloganlar yazıldığını, bahçelerine kesilmiş domuz uzuvları atıldığını, camilerin ateşe verildiğini belirtti. Bu saldırıların önlenmesi için gerekli tedbirlerin alınması gerektiğine dikkat çeken Küçüncan, "AGİT üyesi ülkelerde Müslümanlar gittikçe artan oranda adaletsizlik, ırkçılık, ayrımcılık, haksızlık ve hoşgörüsüzlük ile yüz yüze kalmaktadır. Bu tür yanlışları engellemek için mevcut yasaların yeterli olmadığı, bu nedenle AGİT üyesi ülkelerin din ve vicdan hürriyetini tam koruma altına alacak, Müslümanlar ve diğer din mensuplarını din ve inanç temelli ayrımcılık, hoşgörüsüzlük ve saldırılardan koruyacak siyasi ve hukuki reformlar yapması gerekmektedir" dedi.

"SİYASET VE MEDYANIN SÖYLEMLERİ ÖTEKİLEŞTİRİCİ"

Milletvekili Küçükcan, sunduğu raporda, aşırı sağcı ve ırkçı partilerin ve siyasal grupların kullandığı söylemin göçmenlere ve Müslümanlara karşı düşmanlığı körüklediğini belirterek hem ana akım medya hem de sosyal medya mecralarında nefret dilinin rahatça kullanıldığına dikkat çekti. Küçükcan, ifade hürriyetini zedelemeden siyasetçilerin, ana akım medya yorumcuları ve sosyal medya kullanıcılarının nefret söylemlerine engel olacak düzenlemelere ihtiyaç olduğunu da belirtti. Küçükcan bu konuda yaptırım getirilmemesi durumunda söz konusu nefret dilinin söylemden fiiliyata dönüşeceğini ve pek çok ülkede görüldüğü üzere sokakta, okulda ve iş yerinde nefret suçu ve fiziki saldırıların artacağına dikkat çekti.

Milletvekili Küçükcan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İslamofobik söylem ve eylemleri önlemek için hukuki önlemler alınmalıdır. Müslümanlara karşı nefret suçlarının azaltılması için hakimler, savcılar ve polisler özel eğitimden geçirilmeli, bu suçlar özenle takip edilerek kayda geçirilmelidir. Bunun için Müslüman sivil toplum kuruluşları ile birlikte çalışmanın yolları aranmalıdır. Müslüman gençlerin radikalleşmesine neden olan ayrımcılık, dışlanma ve yabancılaşmanın sosyolojik ve siyasal kökenleri ortadan kaldırılmalıdır. Aralık ayında yapılacak olan Bakanlar Konseyi toplantısında da Müslümanlara Karşı Ayrımcılık ve Hoşgörüsüzlükle Mücadeleyi Güçlendirme Çabalarını Güçlendirme Deklarasyonu kabul edilmeli ve yayınlanmalıdır." - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mahsum Korkmaz Talip Küçükcan Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

Urfalı Şiho:

AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Talip Küçükcan, Avrupa’da Müslümanlara karşı ayrımcılık ve hoşgörüsüzlüğün kaygı verici olduğu ile ilgili söylemini dikkate değer görüyorum. iyi bir farkındalık. Kutluyorum Kendisini. Böyle konuları takip etmesi de güzel. Aslında mazbatasını almadan çalışmaya başlamış. Tuttuğu kolay gelsin. ŞİHO

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title